Comunitat Valenciana

Montiel (Podem) demana acabar amb el "postureig" i "posar-se a treballar en un govern de progrés"

  • VALÈNCIA, 1 (EUROPA PRESS)
Antonio Montiel
Antonio Montiel
TWITTER ANTONIO MONTIEL
Antonio Montiel

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Montiel, considera que "tot no acaba en este debat" d'investidura que suposarà el "fracàs" de Mariano Rajoy, sinó que "és temps d'acabar amb el postureig i plantejar-se que hi ha una opció, que no és el PP o terceres eleccions, sinó posar-se a treballar en un govern de progrés".

En una entrevista concedida a Europa Press, el dirigent ha subratllat que esta setmana ha quedat clar que hi ha "una majoria absoluta" que rebutja al candidat del PP i, per tant, "hi ha vímets per a teixir un govern alternatiu", pel que ha instat que des d'Units Podem, PSOE, Compromís i altres forces "sumen", mentre que "qui considere que no pot sumar-se, com a mínim que s'abstinga".

Així, referint-se a Ciutadans, ha apuntat que el partit d'Albert Rivera faria "un gran servei a la democràcia" amb esta abstenció "després d'haver intentat tot" i haver-se dedicat al "bricolatge parlamentari" amb PP i PSOE. "Ara li toca abstindre's i deixar governar a un govern de progrés", ha dit.

Preguntat sobre les paraules del president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, sobre la necessitat d'obrir una reflexió en el conjunt dels partits després de la investidura fallida per a buscar una solució i evitar terceres eleccions, s'ha mostrat convençut que esta reflexió no anirà encaminada a afavorir una abstenció en una hipotètica segona sessió d'investidura de Rajoy.

"El PSPV té l'experiència del que suposen acords de progrés, estic segur que va a estar a l'altura i jo crec que no serà el PSPV el que facilitaria una abstenció per a un govern de Rajoy: em sorprendria i em produiria molta tristesa", ha dit.

Ha recordat que el PSPV va fer "un verdader esforç per a facilitar una candidatura conjunta al Senat" i ha indicat que "quan exercix de PSPV sol ser coherent", tot i que quan "es posa al servici dels interessos dels dirigents de Madrid sol equivocar-se".

Per a Montiel, arribar a unes terceres eleccions seria "un fracàs col·lectiu" perquè Espanya "no es pot permetre un any sense govern" i "seria terrible que algun dia en els llibres d'història es veiera que entre el 20 de desembre i el 25 de desembre vivim una etapa que ha estat un parèntesi" enmig d'una crisi.

REEDITAR 'A LA VALENCIANA'

Tot i això, si final hi ha eleccions el secretari general aposta per reeditar la confluència 'A la Valenciana' perquè ha generat "il·lusió en un projecte polític" que defensa els drets dels valencians. "Ha estat d'èxit, la sendera de la confluència és bona i apostaria en principi per reeditar-la", ha asseverat.

En qualsevol cas, ha incidit que espera que no calga perquè "cap la possibilitat que les persones que estan ací, per damunt dels seus distanciaments fins i tot en el personal, facen un esforç" i arriben a un acord.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento