Els barcelonins abandonen gossos i gats als municipis metropolitans

Aquest estiu hi ha hagut un ‘boom’ d’abandonaments a la rodalia. A la capital, en canvi, s’han recollit menys animals de companyia i han augmentat les adopcions de les mascotes.
Armilles per l’hivern, equipacions del Barça i samarretes dels Rolling són alguns del models presentats (E. Albarrán).
Armilles per l’hivern, equipacions del Barça i samarretes dels Rolling són alguns del models presentats (E. Albarrán).
Armilles per l’hivern, equipacions del Barça i samarretes dels Rolling són alguns del models presentats (E. Albarrán).
Els ciutadans de Barcelona no abandonen les seves mascotes a la capital catalana. Es desplacen a la rodalia per no deixar cap rastre.Aquesta és la conclusió a la que han arribat, vistes les dades de recollida d’animals a l’àrea metropolitana, tant l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) com les protectores d’animals.

Així, tot i que, segons Salut Pública, durant els mesos d’estiu els abandonaments han disminuït respecte la resta de mesos de l’any a la capital, a les ciutats de rodalia i als refugis i gosseres de l’àrea de Barcelona, el nombre de gossos i gats acollits ha augmentat considerablement.

De fet, la Fundació Altarriba, protectora d’animals, parla d’un boom d’abandonaments inusual durant aquest estiu.

La seva portaveu, Matilde Figueroa, aclareix a 20 minutos que a l’agost la Fundació ha rebut una mitja de set trucades al dia –més del doble que el 2006– de persones que desitjaven desprendre’s de les seves mascotes.

Els que no acudeixen a les protectores els abandonen a carreteres secundàries, «on és més difícil que es pugui seguir la pista als amos en cas que l’animal es vegi implicat en un accident», explica Figueroa.

Afegeix també que «a la ciutat, l’animal podria tornar a casa o algú podria localitzar-lo abans». L’abandonament dels animals de companyia està penalitzat.

Si al passat mes de gener es van registrar 120 abandonaments a Barcelona ciutat (el màxim en el que portem d’any), al mes de juliol passat es va arribar al mínim de 99 animals de companyia recollits.

Així, e-fectivament, aquest estiu hi ha hagut pocs abandonaments a la capital, tenint en compte la saturació que pateixen els refugis d’animals a dia d’avui, tal com ha denunciat la Fundació Altarriba.

Més adopcions

Per contra, a Barcelona s’ha donat el fenomen contrari a l’abandonament: durant l’estiu s’han adoptat 176 animals de companyia. Concretament, a l’agost s’ha arribat a les 76 adopcions, quan a d’altres mesos de l’any n’hi ha hagut una seixantena.

Mascotes del Barça i dels Stones

La fira Sizoo presenta totes les novetats en complements pels animals de companyia, des de collarets a vambes. Diuen que els gossos s’assemblen als amos. Una expressió que cada cop té més a veure amb la realitat que trobem al carrer quan veiem gossos vestits a l’última moda.

I tota aquesta moda, des dels collarets  fins a les vambes més fashion de l’espècie humana, les all star, són alguns dels complements que s’han pogut veure  aquest cap de setmana a la fira Sizoo, al recinte de Montjuïc.

I és que si els amos es cuiden l’estètica, es preocupen també de portar a l’última el seu animal de companyia amb els models més chic. Viseres pel sol, jerseis de llana o amb estampats de lleopard, armilles amb plomes... Les mascotes estan tan immerses en el món dels seus amos que, fins i tot, ara, ja es comercialitzen per a elles samarretes i  complements d’equips de futbol, com del Barça, o de Fórmula 1. També, s’hi poden trobar de de grups de rock, com els Rolling Stones.

I que animals i amos cada vegada tenen més similituds ho demostren alguns dels serveis que aquesta fira ha presentat a Barcelona: des d’una sessió de perruqueria a un relaxant spa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento