Les ‘lolites’ japoneses

Les delicades aquarel·les eròtiques de la pintora Aya Takano inauguren el cicle ‘Kawaii! El Japó ara’.
Terra de Sodoma i Gomorra (2006).
Terra de Sodoma i Gomorra (2006).
Terra de Sodoma i Gomorra (2006).
Tímides o provocatives, vestides amb quimono o a l’última moda, en temples de fusta o cases d’arquitectura high-tech. Les lolites japoneses que pinta l’artista Aya Takano (Saitama, 1976) són una barreja de tradició i modernitat, passat i present, conservadorisme i transgressió.Aquestes adolescents impúdiques que s’exhibeixen amb ulls grossos, boca molsuda i cames desmesuradament llargues  són les protagonistes de les 25 teles, una escultura gegant i una pel·lícula d’animació que es mostren fins al dia 11 de novembre a l’Espai 13 de la Fundació Miró.

Escenes orgiàstiques amb noies mig nues que devoren tentacles de polp són algunes de les obres de l’exposició, que inaugura el cicle Kawaii! El Japó ara i s’inspira en la pintura antigua japonesa.

Aquestes aquarel·les d’exquisida delicadesa fetes en colors pastís amaguen petites narracions i contes eròtics plens de subversió. De fet, Takano dibuixa l’homosexualitat femenina, representada en dues noies amb les galtes vermelles pel desig i la transgressió de la prohibició.

* Fundació Joan MIró (Parc de Montjuïc, s/n). Avui gratis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento