Detenen una mare acusada de degollar la seva filla de sis anys

Els veïns destaquen que la dona patia problemes psicològics. El fill va trobar-la desmaiada al costat del cadàver de la petita.
Els Mossos d’Esquadra van detenir a mig matí d’ahir Rosa Maria CB, de 43 anys, resident al barri de Can Gibert del Pla de Girona. Està acusada de ser la presumpta responsable de la mort de la seva filla Irene, de sis anys, que va aparèixer degollada al domicili familiar.La trucada del fill gran, a les 11 del matí, indica que va ser ell qui suposadament va trobar la criatura morta a terra, amb signes de violència, amb la mare inconscient al costat del cos de la petita. També ell hauria alertat els agents de la policia autonòmica, que van anar al primer pis del número 10 del carrer Finestrelles.

Problemes psicològics

Les primeres informacions policials, fins que el jutge va decretar el secret de sumari, apuntaven com a causes probables els problemes psicològics que patia la mare. Segons el testimoni dels veïns, la detinguda prenia ansiolítics. Tot fa pensar que la dona va degollar la petita amb un ganivet en un dels dormitoris del pis.

Rosa feia uns set anys que vivia al barri i treballava fent neteges a domicili. D’un matrimoni anterior tenia un fill de 18 anys amb el que no tenia una bona relació, prova d’això, segons van detallar ahir els veïns, és que el jove s’havia allistat a la Legió.

El pare treballa de lampista. Ambdós, segons els testimonis, sentien «veritable adoració per la petita» pel que no s’expliquen què va provocar el tràgic episodi, que ha commocionat tot el barri gironí.

Poc després de conèixer els fets, l’autoritat judicial va decretar l’ingrés de la pressumpta assassina a l’Hospital Santa Caterina de Salt i va decretar el secret total sobre les actuacions i investigacions policials.

Li retiren la custòdia dels nens

La Generalitat ha retirat a uns pares de Lleida la custòdia d’una nena de dos anys i el seu germà. El 20 d’agost, els pares van abandonar la petita dins el seu cotxet per anar de festa i els Mossos la van trobar de matinada, alertats per una veïna. Mentre investigaven la seva identitat, el germà va trucar a comissaria explicant que els seus pares havien sortit la nit anterior amb la nena i que havien tornat a casa sense ella i amb psímptomes d’haver ingerit alcohol. Els germans seguiran vivint en un centre d’acollida, on van ser traslladats després que els pares fossin detinguts. Si volen recuperar-ne la custòdia hauran de seguir un pla socioeconòmic regulat per Atenció a la Infància.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento