L'AMB obre el camí a la reinserció laboral i destinarà 30 milions d'euros a plans d'ocupació

  • L'atur, amb la crisi, s'acarnissa en els joves, els aturats de llarga durada i les dones.
  • Entre les persones que porten més d'un any sense treballar, és cada cop més difícil trobar feina.
  • L'objectiu del programa de plans municipals de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és que almenys 4.500 persones aconsegueixen treball estable.
Sandra Rodríguez, emprenedora (43 anys) ha impulsat un projecte d'una fleca gourmet a Gavà.
Sandra Rodríguez, emprenedora (43 anys) ha impulsat un projecte d'una fleca gourmet a Gavà.
JUAN PEDRO CHUET-MISSÉ
Sandra Rodríguez, emprenedora (43 anys) ha impulsat un projecte d'una fleca gourmet a Gavà.

L'atur és el gran llast que està deixant la crisi econòmica, i s'acarnissa en alguns col·lectius, com els joves, aturats de llarga durada i les dones. I entre les persones que porten més d'un any sense treballar, és cada vegada més difícil reinserir-se al mercat laboral.

Aquests són els principals grups als quals apunten els nous programes de suport a les polítiques municipals, impulsats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Entre els anys 2016 i 2019 aquest organisme destinarà 30 milions d'euros a impulsar diversos plans municipals de creació d'ocupació. L'objectiu és que al final del programa, almenys 4.500 persones hagin aconseguit treball estable.

Aquestes noves convocatòries superaran els registres de la primera edició del Pla d'Ocupació 2012-2015, en el qual s'han invertit 33 milions d'euros i mitjançant el qual s'han aconseguit un total de 3.990 contractes.

Línies d'acció dels plans d'ocupació

Les línies d'acció són tres: plans d'ocupació impulsats pels ajuntaments, plans d'inserció per a empreses, i programes d'auto ocupació. De cada pla presentat pels ajuntaments, l 'AMB subvenciona el 80% de la seva posada en marxa.

«Preveiem un creixement de la ocupabilitat en la mesura que els plans tendeixin a l'auto ocupació i les ajudes a empreses», afirma Jaume Collboni, Vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB.

Collboni assenyala, a més, que estan oberts a rebre noves propostes, «però la clau està en que els recursos vagin directament a les persones que són beneficiàries de la prestació».

«Quan l'administració està falta de recursos, molts programes complementen les polítiques socials», diu Collboni, en referència al fet que en els plans d'ocupació impulsats pels ajuntaments es creen diversos treballs temporals, com feines d'ajuda a casals d'avis, treballs en espais públics o feines de reforç a l'àrea administrativa.

Pel que fa als programes d'inserció en empreses, se subvenciona el 50% del cost salarial de les noves contractacions que es realitzin. La idea és que el nou empleat pugui estar almenys un any treballant, i quan ja tingui l'experiència suficient, pugui integrar-se a l'empresa de forma indefinida.

De l'edició anterior, un total de 1.312 persones han aconseguit reinserir-se al món laboral en el total del Pla Metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals, en les seves tres modalitats.

Experiències en primera persona

Eva Hijalba, tècnica en formació, 42 anys. "Vaig estar treballant en un ajuntament, com a part del projecte Generem ocupació 6+6, i quan va acabar la subvenció, vaig començar a buscar ocupació. Per sort va ser relativament fàcil trobar feina, i ara soc tècnica en formació en la Fundació Barberá, a Barberá de Vallés, on porto els programes de formació ocupacional, les tutories de cursos, l’organització d’espais i professorat, etc.»

Sandra Rodríguez, emprenedora, 43 anys. "Quan vaig tenir al meu primer fill em van acomiadar, i vaig voler llançar-me amb un projecte: una fleca gourmet a Gavà. A l’Ajuntament em van donar facilitats per contractar dos empleats, van pagar el 50% del salari durant el primer any, i també m’ajudaven amb la meva quota d’autònoms. Ara hi ha una nova convocatòria d’ajudes a la contractació i ens sumarem".

Detalls

Ajuda energètica. A més de destinar diners als plans d’ocupació, l’AMB destinarà 6 milions d’euros per combatre la pobresa energètica.

Més formació. Les persones contractades per treballar en municipis rebran cursos de formació sobre primers auxilis,  sobre prevenció de riscos laborals i sobre la gestió de residus en el marc de les 3R (reduir, reciclar, reutilitzar).

Perfils. El perfil del contractat en l’edició 2012-2015 és el d’un home, de 36 a 45 anys, provinent del sector dels serveis, amb formació bàsica (graduat escolar), amb família al seu càrrec i que es trobava en l’atur des de fa més d’un any.

L’abast de l’atur. La taxa de l’atur a l’àrea metropolitana, a desembre del 2015, és del 13,85%, la qual cosa equival a 208.941 persones. Els municipis amb més desocupació són Badía del Vallés (24,78%), Sant Adrià del Besòs (21,37%), Sant Vicenç del Horts (19,90%), Ripollet (18,32%) i Santa Coloma de Gramenet (18,28%).

Assignacions per a la nova etapa. Per als plans de 2016-2019, s’ha tingut en compte la població en atur i la renda per càpita de cada municipi. Així, els cinc municipis que rebran més partides són L’Hospitalet (4,659 milions) Badalona (4,467 milions), Santa Coloma de Gramenet (2,545 milions), Cornellà (1,695 milions) i Sant Boi (1,679 milions).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento