Fre al projecte de portar els turistes a pescar

Els problemes burocràtics aturen la iniciativa. El projecte que vol promocionar la pesca a Barcelona està aturat, segons va explicar ahir l’Organització d’Armadors de Pesca de Catalunya.El seu president, Miguel Caparrós, afirma que la iniciativa està ancorada per la burocràcia: no hi ha una normativa estatal que ho reguli.

El projecte Pesca Turisme té la intenció d’organitzar sortides en petits grups d’unes 10 turistes, que passarien tot un dia a bord d’un pesquer. Seria la manera de «conèixer de prop el treball dels pescadors i, al mateix temps, la cultura catalana», va afirmar Caparrós.

Les tres proves pilot que es van organitzar l’any 2006 van ser un «èxit total», segons explica. Fins i tot, els sistemes de prevenció de riscos van certificar els «sistemes que es prendrien en totes les sortides a la mar».

«Gran interès»

Els responsables de l’Ajuntament de Barcelona i la direcció de Pesca van mostrar-hi un «gran interès». Per això van sol·licitar al departament d’Agricultura que empenyès el projecte, encara al calaix. Esperen que aquesta situació canviï el 2008.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento