17.000 afectats per l’apagada ja han cobrat i pot haver-hi més talls de llum

La normalitat es recuperarà totalment al febrer. Un mes i mig després de la gran apagada que va deixar a les fosques bona part de Barcelona, 17.000 particulars ja han tancat acords amb les companyies elèctriques i cobrat la indemnització corresponent.Però, tot i que el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, va apuntar ahir que «l’avaria està definitivament superada», el director general d’Energia i Mines, Agustí Maure, va confirmar que fins al 30 de setembre encara hi ha risc d’apagades, que podrien afectar un nombre significatiu d’abonats de Barcelona.

I és que, fins a finals de mes, no haurà acabat la construcció del by pass de la subestació de Maragall i que connectarà les d’Urgell i Badalona. Aquesta estructura evitarà un tall en el subministrament elèctric en cas que es produís una nova avaria a les subestacions. Amb tot, el conseller Castells va garantir ahir el subministrament durant les properes setmanes, tot i l’increment de la demanda pel final de les vacances.

La normalitat, segons Castells, es recuperarà al febrer, quan estigui enllestida la subestació de Maragall, que va cremar el 23 de juliol passat.

A hores d’ara s’està elaborant l’expedient informatiu que haurà d’aclarir les causes de l’apagada. Les conclusions es donaran a conèixer la segona quinzena de setembre.

Conseqüències

Possibles avaries: S’està intervenint a les subestacions de Collblanc i Sant Andreu perquè podrien patir la mateixa avaria que a la de Maragall.

Particulars: Poden trucar a les companyies per rebre indemnitzacions de forma immediata.

Nova llei: Garantirà el subministrament elèctric. Arribarà al Parlament a finals de setembre.

Culpables: Les conclusions de l’informe oficial permetran depurar possibles responsabilitats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento