L’estació de Sants s’omple de barreres per les obres

Els minusvàlids denuncien que és «una muntanya russa». Ja s’hi han fet millores, però les rampes són massa empinades per a les cadires de rodes.
Rita Granada intenta superar tota sola sense èxit un dels passos amb excessiu pendent.
Rita Granada intenta superar tota sola sense èxit un dels passos amb excessiu pendent.
Yolanda Viñals
Rita Granada intenta superar tota sola sense èxit un dels passos amb excessiu pendent.
A les queixes que s’han pogut sentir els darrers dies pels inconvenients d’anar a l’aeroport del Prat en tren des de Barcelona d’ençà que van començar les obres del Tren de Gran Velocitat (TGV) a l’estació de Sants, s’hi afegeix, ara, la denúncia del col·lectiu de minusvàlids. Asseguren que els entorns de l’estació són una cursa d’obstacles per a ells.

Rita Granada, presidenta de l’Associació de Disminuïts de Sants-Montjuïc, va expressar aquest malestar  a la passada Audiència Pública del Districte. Granada va posar com a exemple els passos provisionals per a vianants instal·lats al darrere de l’estació de Sants.

«Fa un mes era molt pitjor, semblava una muntanya russa. Ara estan retocats, però el pendent continua sent molt exagerat», afirma Granada. Es preveu que aquestes obres del TGV triguin a finalitzar-se.

Això preocupa molt a aquest col·lectiu, ja que per moltes d’aquestes persones creuar per aquesta zona del barri s’ha convertit en un punt negre, al no poder anar sense acompanyant que els ajudi a pujar i frenar la cadira per les rampes habilitades.

«La meva cadira té rodes elèctriques, però amb aquest pendent és molt fàcil bolcar. Per creuar un carrer han col·locat un pas amb quatre desnivells que no compleixen la normativa», explica Granada, abans de criticar que no els hagin consultat com condicionar aquestes obres per a persones amb problemes de mobilitat. «Estem una mica cansats», assegura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento