L’aeroport del Prat obrirà dues guarderies pels usuaris

Estaran equipades amb lavabos, sala de jocs, mobiliari adaptat i servei de monitors perquè els viatgers hi deixin els nens a l’espera d’agafar l’avió.
Nens jugant a l’espai de jocs infantils que hi ha a la zona d’embarcament del Mòdul 5 del Prat, ahir (Aena).
Nens jugant a l’espai de jocs infantils que hi ha a la zona d’embarcament del Mòdul 5 del Prat, ahir (Aena).
Nens jugant a l’espai de jocs infantils que hi ha a la zona d’embarcament del Mòdul 5 del Prat, ahir (Aena).
La nova Terminal Sud de l’aeroport de Barcelona, que ha d’entrar en servei al 2009, comptarà amb dues guarderies per a aquells menors que viatgin sols o pels pares que viatgin amb fills, però que s’hagin de passar molta estona a l’aeroport enllaçant d’un vol a altre i els vulguin deixar a la guarderia.Aquest nou servei ja existeix actualment a la terminal B de l’aeroport, però només en poden fer ús els clients d’Iberia, ja que sols l’ofereix aquesta companyia.

Les dues guarderies, que s’anomenaran UM (les sigles en anglès d’acompanyament de menors), tindran 100 metres quadrats d’espai cadascuna i disposaran de lavabos especials per a nens, sales de jocs i mobiliari adaptat per a menors del mateix estil de la que té Iberia.

A l’àrea d’embarcament

També comptaran amb la presència permanent de monitors per tal de poder resoldre qualsevol incidència i ajudar als nens en el que necessitin. Les UM s’ubicaran a la zona d’embarcament i en podran fer ús els menors que volin amb qualsevol de les companyies que operin a l’aeroport del Prat, ja que les guarderies seran gestionades per agents handling: les empreses que fan l’assistència a terra a les línies aèries.

Aquest servei es complementarà amb el que ja fa Iberia a la terminal B i amb l’espai de jocs infantils que ja hi ha a la zona d’embarcament del Mòdul 5, a l’extrem sud de la terminal A, i que el poden fer servir qualsevol mainada que hagi d’agafar un avió.

Minihotels descartats... de moment

L’aeroport de Barcelona, de moment, no té intenció d’oferir un servei de minihotels perquè ara el temps d’espera per enllaçar entre vols és força reduït, a l’espera que no hi hagi un increment de vols intercontinentals amb la nova terminal. L’aeroport internacional de Schiphol a Àmsterdam és l’únic d’Europa que  té  un servei d’habitacions molt senzill amb lavabo i dutxa per als viatgers que han de fer escala per continuar viatge cap al seu destí. Una iniciativa semblant és la que vol posar en pràctica a l’aeroport londinenc de Gatwick, on els usuaris podran llogar per hores uns espais petits amb llit per poder descansar, una opció d’allotjament que ja està estesa a diverses ciutats del Japó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento