Els llums de Nadal de Barcelona s'encendran aquest vespre

  • Barcelona programa una setantena d'espectacles gratuïts durant les festes.
  • Avui també s'inaugurarà el pessebre de la plaça Sant Jaume.
  • L'Ajuntament gastarà 1,54 milions entre activitats i enllumenat.
Las alcaldesas Manuela Carmena y Ada Colau se convertirán en 'caganers' esta próxima Navidad.
Las alcaldesas Manuela Carmena y Ada Colau se convertirán en 'caganers' esta próxima Navidad.
X. Pi/ACN
Las alcaldesas Manuela Carmena y Ada Colau se convertirán en 'caganers' esta próxima Navidad.

Els llums de Nadal s'encendran aquest divendres 27 de novembre –sis dies més tard que l'any passat- fins al 6 de gener, un total de 260 hores. Es calcula que l'estalvi energètic serà d'un 13% en relació amb el 2014. Hi haurà prop de 100 km d'il·luminació nadalenca als eixos comercials. L'any passat van ser-ne 111. El consistori hi han destinat 850.000 euros i ha subvencionat el 50% de cada carrer, amb l'excepció de Balmes, Gran Via i Aragó, que corren al 100% a càrrec de l'Ajuntament igual que l'any passat.

El pessebre de la plaça Sant Jaume també s'inaugurarà avui i mantindrà les figures tradicionals i les combinarà amb les il·lustracions dels contes. Es podrà visitar fins al 6 de gener de 10 a 22 hores.

Tot i prescindir de la pista de gel, l'Ajuntament de Barcelona "mantindrà la centralitat" de les activitats de Nadal a la plaça de Catalunya i hi programarà, entre el 19 de desembre i el 4 de gener, una setantena d'espectacles gratuïts i una fira de consum responsable, tal com ha dit l'alcaldessa, Ada Colau.

També hi haurà prop d'un miler d'activitats als barris, un 10% més que l'any passat. En total, el pressupost nadalenc serà d'1,54 milions d'euros, dels quals 690.000 seran per a activitats i 850.000 per a l'enllumenat. Preguntada sobre si les festes tindran un tarannà més laic, Colau ha afirmat que "es vol recuperar la millor tradició del Nadal, que ens uneix a tots i totes des de la diversitat".

La plaça de Catalunya, principal escenari

Tot i que el principal escenari de les festes serà la plaça de Catalunya, "tant importants" seran les activitats que es facin en aquest cèntric espai "com les de Trinitat Vella" o altres barris, ha afirmat Colau. A més d'incrementar els actes arreu de la ciutat, diverses entitats dels barris també aniran a la cèntrica plaça a fer les seves activitats. "El teixit cultural, esportiu, artístic i social de la ciutat tindrà el seu moment a plaça Catalunya", ha afirmat l'alcaldessa.

La programació a la plaça de Catalunya, pensada especialment per al públic infantil, tindrà un horari d'11 a 21 hores. Comptarà amb espectacles fixes i un calendari d'activitats temàtiques que variaran cada dia. Entre aquestes darreres hi haurà tallers de reciclatge, un circuit esportiu i tallers artístics de màgia i titelles, entre d'altres. La primera Fira de Consum Responsable , d'Economia Social i Solidària es farà entre el 19 i el 4 de gener de 10 a 21 hores. La mostra comptarà amb 65 activitats i projectes d'economia social i solidària.

Com a activitat fixa, en una àmplia zona de la plaça se situarà la instal·lació artística 'El bosc dels desitjos', un gran 'bosc' amb arbres fets d'escales i branques, inspirats per l'arbre d'Agramunt, idea original de Josep Guinovart, on s'hi podran penjar els desitjos dels visitants. A més, cada dia fins a finals d'any es podrà veure l'espectacle de teatre de carrer 'El gran carilló de Nadal', de la companyia Cia La Tal, amb una escenografia formada per un gran rellotge del qual en van sortint personatges que es mouen a ritme de carilló.

També cada vespre les Fonts Bessones de la plaça, rehabilitades recentment, prendran vida amb l'espectacle d'aigua, llum i so 'La font del solstici'. Els últims dies d'activitat estaran especialment pensats per als més menuts, ja que del 2 al 4 de gener arribaran els carters reials, que recolliran cartes dels infants que s'acostin fins a la plaça.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento