Els cecs lluiten contra les barreres

Un informe alerta dels obstacles a la feina, als carrers o a locals. Barreres mentals, que els marginen; arquitectòniques, que dificulten el seu dia a dia; culturals i d’informació, que els priva de drets.L’Associació Catalana de Cecs i Disminuïts Visuals va presentar ahir un informe preliminar sobre les barreres envers aquest col·lectiu. Amb ell, es pretén donar a conèixer els  problemes dels cecs, però també dels recursos que disposen. A Catalunya, segons aquesta associació, hi ha uns 10.000 cecs i unes 200.000 persones amb disminució visual.

L’associació recalca que les barreres mentals són les «més greus», ja que el desconeixement general que té la societat sobre les necessitats i les capacitats dels disminuïts visuals causa «la seva marginació».

Pel que fa als obstacles al carrer, l’associació aplaudeix iniciatives com la instal·lació de papereres especials per millorar la seguretat dels cecs a L’Hospitalet. Però també alerta que cal fer molt encara en bastides, arbres sense protecció, clavegueres, senyals, entre d’altres, i demanen que se’ls escolti.

Altres barreres que han de superar els cecs és la deficient informació als transports públics o en locals d’oci, com cinemes i teatres. Tanmateix, l’informe té una visió optimista, ja que detecten un canvi a la societat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento