Aparcar gratis al centre serà impossible a partir del maig

Aparcar gratis al centre serà impossible a partir del maig

La zona verda, que obligarà a pagar per estacionar a qualsevol lloc del centre, començarà a funcionar a partir del mes de maig, segons ha comunicat l’empresa dels vigilants als seus treballadors. Paral·lelament, la zona blava deixarà de ser de franc als migdies (entre les 14.00 i les 16.00 h), i s’haurà de pagar des de les 9 fins a les 20 h.

El calendari previst, però, pot ser que es retardi lleugerament en funció dels preparatius necessaris per posar en marxa la zona verda. A més d’encarregar la pintura, des de l’àrea de Via Pública estan tramitant la compra dels parquímetres i la formació dels 200 agents de la zona blava que s’afegiran als 130 que hi ha ara en plantilla. Aquests empleats també es cuiden de l’estacionament a les zones de càrrega i descàrrega.

42.000 aparcaments

En total, Via Pública espera transformar 42.000 aparcaments que actualment són de franc en zones verdes. En aquests espais, els veïns residents hauran de pagar un euro per poder estacionar tota la setmana a prop de casa seva, tot i que no tindran la garantia de trobar lloc.

Els no residents, en canvi, hauran de pagar 2,50 euros l’hora per poder aparcar.
L’objectiu principal de les zones verdes, segons l’Ajuntament, és motivar que els no residents que vulguin anar al centre deixin el vehicle fora de la ciutat per evitar així la congestió. 

A tot Ciutat Vella

La zona verda s’aplicarà a Ciutat Vella i a L’Eixample en la seva totalitat, i en els punts més cèntrics de la resta de districtes. El cobrament de la zona blava al migdia s’aplicarà amb el mateix criteri, i s’haurà de pagar en un 80% de totes les places existents.
Coincidint amb aquest canvi, els treballadors de la zona blava es dividiran en dos torns (matí i tarda) i es complirà així una antiga demanda del col·lectiu.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/246/0/aparcar/centre/zonasverdes/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios