31 fugats en sols dos dies de centres d’internament

Vuit joves fugen de L’Alzira i El Segre i 23 immigrants s’escapen de La Verneda. El Govern incrementarà la seguretat i no accepta la dimissió del director general de Justícia Juvenil.
Una noia, ahir, en una habitació del centre Els Til·lers.
Una noia, ahir, en una habitació del centre Els Til·lers.
Sara Riera
Una noia, ahir, en una habitació del centre Els Til·lers.
La seguretat dels centres d’internament està en entredit després que 31 interns s’hagin fugat en només dos dies. Diumenge a la tarda, 23 immigrants confinats a La Verneda van fugar-se per una porta «en mal estat», segons fonts de la investigació, i aprofitant l’horari de visita dels seus familiars.

La Policia ha incrementat la seguretat a Barcelona per detenir-los (dilluns, en va atrapar un). Tot i que ja hi havia hagut alguna fuga a La Verneda, aquesta és de llarg la més «espectacular» i posa de manifest les deficiències del centre (en un any es farà un de nou a la Zona Franca).

En les darreres hores, també s’han registrat fugues als centres de menors. Vuit joves van escapar-se dilluns de L’Alzina, al Vallès Occidental, i El Segre, al Segrià. Els tres menors del centre lleidatà es van fugar saltant des de la teulada del poliesportiu i tres de l’Alzina de Palau-solità i Plegamans van fugir després de desmuntar la finestra de les habitacions.

Els altres dos fugits de L’Alzina es van escapar durant una sortida programada. Hores més tard, els van detenir i els van tornar al centre.

Primera dimissió

El director general de Justícia Juvenil, Josep Font, ha presentat la seva dimissió al conseller de Justícia, que no li ha acceptat. El subdirector de L’Alzina, Toni Cano, sí ha dimitit del seu càrrec.

El secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle, va reconèixer ahir que «els centres educatius no estan preparats per assumir l’actual volum d’interns» i ha anunciat que reforçarà les mesures de seguretat i posará més personal.

Aquests centres, com el dels Til·lers, a Mollet, formen part dels cinc que hi ha a Catalunya, amb 250 joves.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento