Contracten mercenaris per fer fora llogaters dels pisos

Els propietaris paguen entre 3.000 i 6.000 euros. Recorren a extorquidors o vigilants per expulsar mal pagadors, ‘okupes’ o víctimes de ‘mobbing’.
Els mateixos clans familiars que extorqueixen als empresaris de la construcció per ser contractats com a falsos vigilants d’obres a canvi d’una quantitat econòmica, han obert una nova línia d’actuació i es comencen a especialitzar en el buidatge, sota amenaces, coaccions i fins i tot agressions, dels pisos de llogaters no desitjats pels propietaris, pràctica que han revelat a 20 minutos investigadors de la Policia Nacional.Un exemple que cita la Policia es localitza al carrer Banys Vells, al barri Gòtic, on un parell de pisos buits d’un edifici, propietat de la mateixa persona i amb una desena de llogaters, van ser ocupats per un grup de traficants de drogues. Una situació que va provocar la devaluació dels lloguers i la fugida de la pràctica totalitat dels veïns.

El propietari, cansat de la lentitud dels processos judicials, va optar «per pagar entre 3.000 i 6.000 euros a una quadrilla de matons». En una acció que «no va anar més enllà d’una setmana», va aconseguir fer marxar els ocupants dels seus pisos.

Les mateixes fonts policials amplien dades i afirmen que aquesta pràctica no és només exclusiva de clans familiars dedicats a vigilar obres. Esmenten que alguns treballadors del sector de la seguretat privada, a títol personal i per obtenir un sobresou, «actuen després de la seva jornada laboral» en accions d’aquest tipus.

En casos d’assetjament

La seva preparació, segons la Policia, els permet «atemorir els llogaters» perquè acabin abandonant els immobles, una pràctica que ja ha estat denunciada en casos de mobbing immobiliari: exercir pressió il·lícita, i en molts casos violenta, sobre els residents per instar-los a abandonar la vivenda.

Justícia massa lenta encara

El president de l’Associació de Propietaris de Catalunya, Lluís Miquel Pahissa, rebutja aquesta pràctica i, com a entitat, amenaça de denunciar a qui la practiqui. Però, com a propietaris de vivendes en lloguer, lamenta que la justícia «sigui tan lenta», «es triguen entre vuit mesos i un any» a poder tirar endavant el desnonament d’un llogater. Pahissa compara l’impagament d’un lloguer a «un robatori», ja que, «s’ocupa un habitatge i no es paga». Per això, la justícia hauria de ser més ràpida i eficaç.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento