El Mercat del Ninot reobrirà remodelat el proper 19 de maig

  • Tindrà 12 parades menys que abans de les obres, un restaurant i un supermercat.
  • Està previst que tingui un horari ininterromput tots els dies laborables.
  • Quedaran sis mercats per remodelar durant el proper mandat.
L'entrada principal del Mercat del Ninot per la banda interior.
L'entrada principal del Mercat del Ninot per la banda interior.
C. M.
L'entrada principal del Mercat del Ninot per la banda interior.

Després de més de cinc anys venent en una carpa provisional al carrer Casanova, els paradistes del Mercat del Ninot tornaran a oferir els seus productes a l’edifici original el proper 19 de maig.

És la data en què estarà enllestida la reforma del recinte, que, amb un cost de 20,6 milions d’euros, ha permès modernitzar-lo i fer que guanyi un doble nivell subterrani, respectant l’estructura metàl·lica antiga.

Pel proper mandat quedaran pendents de renovació sis mercats: el de l’Abaceria, el de Sant Andreu, el Galvany, el de Bon Pastor i el de Vall d’Hebron.

Per "una qüestió de jubilacions", segons fonts de l'Ajuntament, el nou Ninot tindrà 81 parades, 12 menys que abans que comencés aquesta renovació. D’aquestes, 48 seran alimentàries i per primer cop disposaran de càmeres frigorífiques i obrador. Les altres 33 seran de roba i, com abans, donaran al carrer, però en comptes d’envair les voreres, com succeïa, no sobrepassaran la línia de façana.

Al mercat hi haurà, a més, un supermercat, un restaurant, un pàrquing de 105 places, un Punt Verd de barri i una aula de cuina.El total de la superfície de venda serà de 4.000 metres quadrats i, segons fonts municipals, no es tancarà al migdia i "hi ha voluntat" d’obrir totes les tardes dels dies laborables, tot i que els comerciants encara han d’acordar els horaris.

L’alcalde, Xavier Trias, ha apuntat aquest dilluns que, durant els darrers quatre anys, s’han destinat 133 milions d’euros a la remodelació de vuit mercats –109 els ha posat l’Ajuntament i 24 els comerciants–.

El Clínic cedeix un solar contigu

Trias ha anunciat que l’Hospital Clínic cedirà temporalment un terç d’un solar de 3.000 metres quadrats entre Casanova i Provença, contigu al mercat, per fer-hi una "microurbanització", a canvi d’una millora en els accessos al centre sanitari. En els propers mesos es redactarà el projecte per reurbanitzar els jardins Duran y Reynals, on està ara la carpa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento