La Diagonal quintuplicarà les taules de les terrasses

  • Està previst passar de les 32 existents actualment a les 167.
  • Se situaran en una sola filera i hauran de deixar un espai lliure de pas d'un mínim de 4,5 metres.
  • L'Ajuntament preveu que es podran començar a instal·lar d'aquí uns 40 dies.
Un dels carrils laterals de la Diagonal, en obres.
Un dels carrils laterals de la Diagonal, en obres.
ARCHIVO
Un dels carrils laterals de la Diagonal, en obres.

L’ordenació singular municipal que regularà les terrasses del tram reformat de l’avinguda Diagonal ja està aprovada inicialment i es preveu, segons ha indicat aquest dilluns el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, que els establiments de restauració les puguin instal·lar d’aquí "uns 40 dies".

La proposta recull que, de les 32 taules existents actualment, es podrà passar a 167 i que aquestes no només es podran situar a les cantonades com fins ara. Hauran de deixar lliures, però, un mínim de 4,5 dels 7 metres que tenen les voreres de la Diagonal, perquè els vianants puguin passar bé, un objectiu que s’aconseguirà permetent només una filera per terrassa.

Aquestes s’hauran d’ubicar a la part on està plantat l’arbrat, la més propera a la calçada, i no podran tenir més de sis taules –el mínim seran dues–. A més, la normativa municipal preveu que, entre cruïlla i cruïlla, no hi hagi més de 12 taules i que aquestes no ocupin més d’1,80 metres quadrats cadascuna, juntament amb les cadires que les envolten.

"Creiem que de les nou terrasses que hi ha actualment al tram de la Diagonal reformat es passarà, com a molt, a 31", ha apuntat Vives, i ha assenyalat que es pintaran marques al terra que delimitaran l’espai on s’han d’ubicar.

Prohibides les jardineres

Pel que fa al mobiliari, els responsables dels bars i restaurants l’hauran de guardar a l’interior dels locals quan aquests estiguin tancats i no s’admetran jardineres, mampares ni tendals. La normativa preveu unificar alçades, materials i colors, tot i que, segons va afirmar el tinent d’alcalde, hi pot haver petites "variacions" per tal de personalitzar cada establiment.

Les terrasses no es podran situar davant de passos de vianants ni d’edificis públics, per tal de no entorpir-ne l’accés ni una possible evacuació, i les que estiguin davant de construccions catalogades B, com el conjunt de les Cases de l’Almirall, no tindran para-sols i hauran de comptar amb un informe favorable del departament de Patrimoni Arquitectònic.

La proposta d’ordenació se sotmetrà ara a un període de 30 dies hàbils d’exposició pública per a què els ciutadans i les parts implicades puguin presentar al·legacions i, finalment, la Comissió de Govern en farà l’aprovació definitiva.

Els locals reclamen tendals

Marta Canut, presidenta de l’associació de comerciants Diagonal Barcelona, ha anunciat aquest dilluns que presentaran al·legacions a la proposta d’ordenació singular de les terrasses.

Volen sol·licitar que se’ls permeti deixar el mobiliari desat al carrer quan els locals estan tancats i que la normativa faci possible la instal·lació de "tendals fixos". A més, reclamaran que no els prohibeixin posar jardineres, perquè consideren que a l’avinguda "hi ha massa asfalt".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento