La Favb denuncia el fracàs dels pisos de joves del 10HJ

La Favb denuncia el fracàs dels pisos de joves del 10HJ

Demana un pla d’equipaments. La presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (Favb), Eva Fernández, es va mostrar molt crítica ahir amb la política d’habitatge jove de l’Ajuntament i va denunciar que «no hi ha un pla d’equipaments» a la ciutat.
En declaracions a l’agència Efe, Fernández va assegurar que el model aplicat amb el projecte 10HJ, que permet als joves accedir a un habitatge de lloguer a un preu asequible durant cinc anys, «no acaba de funcionar», ja que quan se’ls acaba el contracte no han pogut estalviar prou per accedir a una vivenda lliure. Aquest pisos van ser construïts en terrenys dedicats a equipaments. La presidenta de la FAVB veu un «dèficit en inversions socials» a la ciutat i lamenta que al 2004 s’hagi accentuat la visió de Barcelona «com un producte de consum i turístic que costa un preu alt als ciutadans». L’augment del preu de les zones blaves i també la pujada de tarifes al transport públic molt per sobre de l’IPC són dos exemples que demostren que «Barcelona s’ha consolidat com una ciutat amb serveis caríssims». Fernández, però, valora positivament l’acostament de Joan Clos al districtes un cop acabat el Fòrum.
Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/243/0/favb/pisosjoves/10hj/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios