Creix la inversió en les entitats de la Taula del Tercer Sector

  • La Taula del Tercer Sector agrupa fins a 33 federacions les quals representen prop de 4.000 entitats socials.
  • L'Ajuntament col·labora amb el Tercer Sector sobretot en forma de subvencions.
  • L'objectiu és desenvolupar les polítiques i les actuacions directes encaminades a  garantir les necessitats bàsiques de les persones.
La Taula de Distribució d’Aliments té l’objectiu de millorar els serveis de distribució de menjar entre la població necessitada.
La Taula de Distribució d’Aliments té l’objectiu de millorar els serveis de distribució de menjar entre la població necessitada.
ELISENDA ROSANAS / ACN
La Taula de Distribució d’Aliments té l’objectiu de millorar els serveis de distribució de menjar entre la població necessitada.

La Taula del Tercer Sector és la institució que representa el conjunt de les entitats socials catalanes, agrupant fins a 33 federacions i grans organitzacions del Tercer Sector Social de Catalunya, les quals representen i aglutinen, en conjunt, prop de 4.000 entitats socials no lucratives.

Des de l’Ajuntament de Barcelona es col·labora des de fa temps amb el Tercer Sector, sobretot, en forma de subvencions. Tant és així que el Consistori  barceloní ha augmentat un 228,56% l’import dels convenis i de les subvencions extraordinàries amb les entitats socials, tot passant de 3.862.564 euros l’any 2011 als 12.690.981 euros de l’any 2014. Aquest augment també queda reflectit en els contractes tramitats amb aquestes entitats, que, en dos anys. es van incrementar un 45,7%, passant dels 51.835.112 euros l’any 2012 als 75.537.597 de l’any passat.

L’objectiu d’aquesta col·laboració entre l’Ajuntament i les entitats del Tercer Sector Social és desenvolupar les polítiques i les actuacions directes encaminades a  garantir les necessitats bàsiques de les persones. Alguns dels programes que se’n destaquen i que han donat fruits els darrers anys són la modificació dels plecs de clàusules en contractació de serveis; els bons compromís; les clàusules socials; la nova cooperativa de serveis financers; el programa de cessió d’habitatges buits; els pisos d’inclusió i  les polítiques d’alimentació.

A finals del 2012, l’Ajuntament de Barcelona va impulsar la creació de la Taula de Distribució d’Aliments amb la col·laboració d’entitats del Tercer Sector Social. L’objectiu principal d’aquesta taula solidària és la de millorar els serveis i els circuits de distribució d’aliments entre la població de Barcelona que més ho necessita i millorar la coordinació entre els serveis socials de l’Ajuntament i les entitats socials en matèria d’alimentació.

Un dels resultats més exitosos d’aquesta taula ha estat el nou model de distribució solidària d’aliments DISA, que aposta per l’agrupació de les diferents entitats que realitzen aquesta tasca a diari a la ciutat. L’Ajuntament col·labora amb els centres DISA, ja sigui amb el lloguer del local i cedint-lo a l’entitat gestora o amb el pagament de les obres d’adequació de l’espai.

Més pisos per a discapacitats

L’Ajuntament de Barcelona ha passat d’oferir sis habitatges, dins del projecte Vida Independent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, a posar-ne a l’abast dels usuaris un total de 41 al llarg del darrer mandat. Part d’aquests habitatges se cedeixen a entitats del Tercer Sector perquè hi derivin els seus usuaris. El Consistori i les entitats socials també posen en marxa la Targeta Barcelona Solidària, un projecte de ciutat que ha revolucionat el concepte d’ajut econòmic per a l’alimentació.

La Taula del Tercer Sector Social

El Tercer Sector a la xarxa. Tota la informació referent a la Taula del Tercer Sector Social, així com les darreres notícies i actes organitzats es poden trobar al web (www.tercersector.cat), i als comptes de Twitter (@Taula3sector) i Facebook (facebook.com/tercersector.cat).

Què és el Tercer Sector Social? És el conjunt d’entitats privades sense afany de lucre que treballen per la inclusió i la cohesió social, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables. S’engloblen dins de l’anomenat Tercer Sector, un concepte que defineix les entitats no governamentals i no lucratives, en contraposició al primer sector o sector públic, i al segon sector o sector de l’empresa privada.

Reunions entre la Taula i l’Ajuntament. A principis de mes, la Taula del Tercer Sector i el Consistori van mantenir una nova reunió amb l’objectiu de continuar impulsant polítiques socials que donin una resposta conjunta a les necessitats de la ciutadania a través de l’Estratègia Compartida.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento