La pàgina web municipal de Barcelona es renova per ser més útil a la ciutadania

  • L'Ajuntament de Barcelona culmina el procés de renovació del portal 20 anys després del seu naixement.
  • La pàgina web municipal rep més de 30 milions de visites cada any i atén més de 800.000 tràmits i gestions.
  • El nou web està adaptat a l'actual realitat de múltiples dispositius.
La pàgina principal del nou portal web de Barcelona, des d’on es pot accedir a tots els serveis municipals i a informació sobre la ciutat.
La pàgina principal del nou portal web de Barcelona, des d’on es pot accedir a tots els serveis municipals i a informació sobre la ciutat.
20MINUTOS
La pàgina principal del nou portal web de Barcelona, des d’on es pot accedir a tots els serveis municipals i a informació sobre la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona ha culminat el procés de renovació del seu portal 20 anys després del naixement del web www.bcn.cat, que, en el seu moment, ja va suposar un projecte pioner i durant molts anys va ser un referent internacional. El 2012 es va iniciar el procés de reflexió per definir el nou model del web de la ciutat, el projecte s’ha anat desenvolupant al llarg del 2014 i es posa en marxa ara, coincidint amb el seu vintè aniversari.

El nou portal canvia completament la seva arquitectura, amb l’objectiu de ser més útil, més comprensible, amb una imatge totalment renovada i amb una oferta de continguts, serveis i espais digitals pensats per donar un millor servei a la ciutadania.

La pàgina web municipal rep més de 30 milions de visites cada any, amb més de 108 milions de pàgines vistes, i atén més de 800.000 tràmits i gestions, fet que la converteix en un servei de primer ordre i que ara està més preparat per afrontar nous reptes. I és que cada dia es reben una mitjana de 91.000 visites.

El nou model integra conjuntament els canals web, apps i xarxes socials i es configura com un nou canal multiplataforma, on es diferencien amb més claredat els continguts de l’Ajuntament. El nou portal s’estructura d’una manera simple i clara. La nova arquitectura de continguts gira al voltant de tres eixos: un espai per als barcelonins, un espai per als que volen descobrir la ciutat i un altre que serveix de punt de trobada amb la gestió de l’Ajuntament. És a dir, que dins del web es diferencien tres portals més.

A més, el nou web municipal de Barcelona està adaptat a l’actual realitat de múltiples dispositius, i tots els dissenys que s’han desenvolupat estan pensats tant per a mòbils com per a tabletes. Actualment, un 25% dels usuaris accedeixen al web municipal a través d’un dispositiu mòbil, un 9% via tablet i la resta des d’un ordinador.

Una part imprescindible de la ciutat són els districtes, i, també, al web. La renovació del portal virtual ha comportat també la renovació total dels webs dels districtes, una eina fonamental a l’hora de conèixer  informació de proximitat, totes les activitats i serveis de cadascun dels 10 districtes, i que, a més, serveix per potenciar la singularitat de cada territori i facilitar la informació dels barris.

Nou portal de mobilitat

El nou portal de mobilitat, que s’anomena Com s’hi va, vol que l’usuari gaudeixi d’una experiència a mida per moure’s per la ciutat amb el mitjà de transport que desitgi. Això suposa un pas més dins l’estratègia de Barcelona com una smart city de referència. Els usuaris tenen la possibilitat de personalitzar el portal, creant un perfil propi que els permet guardar les destinacions més habituals, els punts d’interès o les parades de transport públic més utilitzades.

Un portal molt útil

Canvi de domini: Després del seu naixement fa 20 anys com a www.bcn.es, la renovació del portal web també canvia de domini: a partir d’ara l’adreça és www.barcelona.cat.

Tres eixos dins del portal: La nova pàgina web aglutina tres eixos dins del propi portal: un espai per als barcelonins i barcelonines (lameva.barcelona.cat), un altre per als que volen descobrir què és Barcelona (meet.barcelona.cat) i un tercer que serveix com a espai de trobada amb la gestió de l’Ajuntament (ajuntament.barcelona.cat).

Per no perdre’s a la ciutat: La renovació del portal ha tingut especial atenció en els espais més consultats per la ciutadania, com ara la Guia BCN, que s’estructura en tres grans temàtiques: agenda, directoris i cursos i tallers. La Guia BCN és l’espai més consultat, amb una mitjana de 277.047 visites mensuals. Un altre espai és el Plànol, que té un disseny més modern i funcional, amb una navegació més intuïtiva i amb noves funcionalitats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento