En marxa el Bicing elèctric i l'ampliació de la xarxa de punts de recàrrega

  • De cara a aquesta renovació del servei, s’han incorporat les 23 estacions i les 150 bicicletes restants.
  • La llista d’espera que s’ha generat és una mostra de l’èxit que han tingut aquestes primeres bicicletes elèctriques.
  • El preu del servei, per als usuaris de Bicing actual, s'hauran de sumar 14 euros.
Les noves bicicletes elèctriques dins d'una de les estacions subterrànies obertes en els aparcaments.
Les noves bicicletes elèctriques dins d'una de les estacions subterrànies obertes en els aparcaments.
20 MINUTOS
Les noves bicicletes elèctriques dins d'una de les estacions subterrànies obertes en els aparcaments.

El servei de Bicing de la ciutat de Barcelona es modernitza amb l’arribada de bicicletes elèctriques. Fa aproximadament dues setmanes que el Bicing elèctric s’ha posat en marxa, iniciant la prova pilot del sistema, que s’allargarà fins el 2017. De cara a aquesta renovació del servei, s’han incorporat les 23 estacions i les 150 bicicletes restants. Així, a dia d’avui, el Bicing elèctric compta amb 46 estacions repartides per tota la ciutat i 300 bicicletes.

Durant els mesos de desembre i gener, només 1.500 usuaris del Bicing mecànic van poder accedir al servei. En aquest període de funcionament del Bicing elèctric, des del 16 de desembre del 2014, més de 2.500 persones es van mostrar interessades a accedir al servei. Amb la confirmació de la subscripció per part d’aquests ciutadans, s’assoliran els 4.000 usuaris previstos per a la prova pilot.

No obstant això, hi ha una llista d’espera oberta pels interessats en el servei elèctric que ja compta amb 319 inscrits. La llista d’espera que s’ha generat és una mostra de l’èxit que han tingut aquestes primeres bicicletes elèctriques. A més, tot i les vacances de Nadal i la meteorologia adversa pròpia de l’hivern, les dades obtingudes per Barcelona de Serveis Municipals són positives.

La incorporació d’aquestes bicicletes comporta algunes diferències amb el que oferia el servei fins ara: la distància mitjana del recorregut del Bicing elèctric és de 2,7 km, més que els 1,9 km del Bicing mecànic. A més, la mitjana d’usos és de 115 al dia, el temps mitjà per viatge elèctric és de 20 minuts, en relació amb els 13 minuts del Bicing mecànic. Complementari al Bicing actual, el Bicing elèctric neix per millorar el servei, ampliar públics, incrementar la sostenibilitat  i facilitar viatges llargs i ascendents.

Pel que fa al preu del servei, per als usuaris de Bicing actual, s’hauran de sumar 14 euros anuals i 0,45 cèntims per la primera mitja hora d’ús i 0.80 cèntims per a les següents.

Una novetat rellevant és la ubicació de les estacions del Bicing elèctric. La majoria d’aquestes parades estan instal·lades en aparcaments soterrats, on es té accés mitjançant la mateixa targeta que es rep en subscriure’s al servei. Les bicicletes elèctriques pesen 3 kg més i tenen una autonomia de 40 km.

Nous endolls als aparcaments

L’Ajuntament ha ampliat la xarxa de punts de recàrrega elèctrica de vehicles a la ciutat amb la instal·lació de 182 nous punts a la xarxa d’aparcaments de B:SM. Els nous endolls són en un 74% per a turismes i un 26% per a motocicletes. A dia d’avui, la ciutat té un total de 303 punts de recàrrega d’ús públic, 121 dels quals estan a la via pública, i els altres 182 a aparcaments de B:SM. Dels 121 endolls en superfície, 10 punts són de recàrrega ràpida, una iniciativa pionera a tot Espanya.

El Bicing a la xarxa

El Bicing a la xarxa: Per a noves inscripcions, suggeriments, preguntes freqüents i conèixer les novetats del servei Bicing es pot visitar la pàgina web (www.bicing.cat), o entrar al compte de Twitter (@bicing) o al Facebook (facebook.com/bicingbcn).

Complementar el Bicing mecànic: El Bicing elèctric neix com un mitjà de transport públic que complementa l’increment de l’ús de la bicicleta i dels vehicles elèctrics a la ciutat. En aquest sentit, no és una substitució de les bicicletes mecàniques, sinó un complement del servei. La prova pilot permetrà avaluar l’eficiència i l’acceptació del nou servei, amb l’objectiu de consolidar-lo com un mitjà de transport integrat a la ciutat.

Guia d’ús del Bicing elèctric: A la pàgina web del Bicing (www.bicing.cat) hi ha una guia d’ús per aprendre com funcionen aquestes noves bicicletes. A més, a banda d’haver-hi consells pràctics per a la conducció de les bicicletes, trobem el llistat d’estacions de Bicing elèctric a Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento