Una nit diferent dins del museu

Barcelona se suma dissabte a la iniciativa del govern francès que,des de fa dos anys, organitza una vetllada de visita gratuïta amb activitats als centres d’art.
Un conjunt de talles romàniques que s’exposen de forma permanent al MNAC. (Arxiu / Efe)
Un conjunt de talles romàniques que s’exposen de forma permanent al MNAC. (Arxiu / Efe)
Un conjunt de talles romàniques que s’exposen de forma permanent al MNAC. (Arxiu / Efe)
Diverses ciutats d’Europa celebraran demà dissabte una nova edició de La Nit dels Museus, iniciativa de caràcter cultural promoguda fa dos anys pel Ministeri de Cultura francès per a acostar les institucions museístiques als ciutadans d’una manera diferent i creativa.Per una nit, els museus es convertiran en espais d’animacions, acollint teatre, cinema, dansa i espectacles en viu. Tanmateix, avui es commemora, com vé passant des de ja fa 28 anys, el Dia Internacional dels Museus. Barcelona és una d’aquestes ciutats i demà a la nit molts dels seus museus obriran les seves portes al públic, de forma gratuïta.

Obriran el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu d’Història de la Ciutat, la Fundació Antoni Tàpies, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu d’Art Nacional de Catalunya o el Museu de la Música, entre d’altres. Aquest any s’incorporen també a la iniciativa diferents galeries d’art.

* Més informació sobre la Nit dels Museus a la pàgina web www.bcn.cat/museus.

Portes obertes per avui

Jornades de portes obertes a museus com el d’Història de Catalunya. També es podrà visitar de manera gratuïta l’exposició temporal Per bruixa i metzinera. El Museu d’Arqueologia de Catalunya convidarà a tastar menjar típic de Grècia. I dissabte a la nit, el museu oferirà una visita teatralitzada a l’exposició temporal Reflexos d’Apol·lo. Esport i arqueologia a l’Antiguitat. Al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa es representa poesia de Miquel Martí i Pol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento