Els partits gastaran més de 8 milions en guanyar vots

CiU i PSC destinen 2,4 milions cada un a la campanya de les municipals catalanes. Mas alerta que Catalunya sigui «camp de proves del terrorisme.
Trias va demanar el vot als veïns d’Horta en un esmorzar fet a base de pomes, signe del seu lema.(CIU).
Trias va demanar el vot als veïns d’Horta en un esmorzar fet a base de pomes, signe del seu lema.(CIU).
Trias va demanar el vot als veïns d’Horta en un esmorzar fet a base de pomes, signe del seu lema.(CIU).
Els partits polítics han trencat la guardiola per aconseguir els vots dels ciutadans en aquestes eleccions municipals. Es gastaran més de vuit milions en banderoles, fulletons electorals, mítings, propaganda televisiva, etc.CiU i PSC són les formacions que més llistes presenten i que més diners destinen a la campanya. Tant els convergents com els socialistes tenen un pressupost que ronda els 2,4 milions.

Els segueixen els republicans amb 1,7 milions i els ecosocialistes amb 1,4 milions. El PP gastarà 325.000 euros, tot i que la xifra no inclou ni l’aportació a nivell estatal ni el pressupost per Barcelona.

La jornada d’ahir es va caldejar per les declaracions del líder de CiU, Artur Mas, que va alertar que Catalunya es converteixi en «camp d’entrenament de terroristes islàmics». El PSC ho va rebutjar.

A Barcelona, el candidat socialista, Jordi Hereu, va prometre que la reforma del Camp Nou es farà amb el consens dels veïns. Per la seva part,  Xavier Trias (CiU) va dir que donarà preferència a les famílies nombroses en l’adjudicació de pisos protegits.

El CIS dóna la victòria a Hereu

Segons l’enquesta del Centre d’Investigació Sociològic (CIS), a Barcelona guanyaria el candidat socialista, Jordi Hereu, amb 14 regidors, un menys que al 2003. Els seus socis de govern, ERC i ICV, pujarien un regidor cada un i per tant es podria revalidar el tripartit. El candidat de CiU, Xavier Trias, només guanyaria un regidor i es quedaria amb 10. Amb aquests resultats, el convergent no podria formar govern ni amb els republicans ni amb els populars, que passarien de set a cinc o sis regidors. La nova formació Ciutadans, que va guanyar tres diputats a les eleccions al Parlament, es quedaria fora de l’Ajuntament amb un 1,5% dels vots. Per aconseguir un regidor cal obtenir un mínim del 5%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento