Ofensiva per lluitar contra la violència de gènere entre els joves barcelonins

  • La regidoria de Dona i Drets Civils dissenya mesures contra el masclisme.
  • Francina Vila: "la violència masclista està prenent noves formes d’expressió".
  • L'Ajuntament vol conscienciar als joves sobre la violència masclista.
Homes i dones, units a la Plaça Sant Jaume, en un acte contra la violència masclista.
Homes i dones, units a la Plaça Sant Jaume, en un acte contra la violència masclista.
Homes Igualitaris / ACN
Homes i dones, units a la Plaça Sant Jaume, en un acte contra la violència masclista.

El passat 25 de novembre va ser el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, però la lluita per tal d’eliminar-la no s’atura. L'Ajuntament de Barcelona, a través de la regidoria de Dona i Drets Civils, ha dissenyat un paquet de mesures contra la violència masclista, que inclou la millora constant dels serveis d’atenció a les dones i els infants que han viscut o viuen aquestes situacions.

Entre aquestes polítiques destaca la important tasca de prevenció entre els joves per tal d’augmentar la conscienciació entorn de la presència de la violència masclista a la vida quotidiana. És per això que l'Ajuntament ha engegat aquesta setmana una campanya de comunicació per donar a conèixer els recursos municipals d’atenció a víctimes de la violència masclista, com el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida o el Servei d’Atenció a Homes per la promoció de relacions no violentes. L’objectiu és conscienciar als adolescents sobre la violència masclista i sobre els punts de suport que tenen al seu abast si  pateixen aquesta xacra social.

La campanya de l'Ajuntament vol transmetre frases o missatges que facin identificar la víctima en una determinada situació que ella no detecta com a violència, a través del llenguatge que utilitzen a les xarxes socials com ara el Facebook, WhatsApp o Twitter.

A més a més, la Regidoria de Dona i Drets Civils també preveu engegar, a través del Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD), un recurs pedagògic adreçat a professionals de l’àmbit de l’educació que treballin amb grups de joves d’entre 12 i 18 anys, per tal de prevenir les violències de gènere a l’espai virtual.

Seguint aquesta línia i amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, l'Ajuntament va premiar el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison pel seu projecte de prevenció de la violència masclista a l’entorn digital: #noetsegueixo. La regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila, va explicar que  "la violència masclista està prenent noves formes d’expressió i manifestacions dins del món digital, violències amb un especial impacte amplificador a través de les xarxes i una major permanència al llarg del temps".

Més implicació dels homes

El Recurs Pedagògic Masculinitat(s), a nivell online, està principalment dirigit a homes i té per objectius principals facilitar la comprensió dels conceptes bàsics a l’entorn de l’equitat de gènere, desenvolupar el pensament crític en relació amb els manaments de gènere, facilitar un espai on homes de totes les edats puguin dialogar, debatre i reflexionar sobre els diferents models de masculinitati impulsar la participació dels homes en la consecució de l’equitat de gènere.

Eines contra el ciberassetjament

Pàgina web de la Regidoria: Al lloc web de la Regidoria de Dona i Drets Civils hi ha tots els detalls respecte els serveis que s’ofereixen des de l’Ajuntament, així com assessorament i ajuts de tot tipus (www.bcn.cat). Per a informacions generals sobre els projectes que desenvolupa la Regidoria és pot seguir el seu compte de Twitter (@BCN_Dones)

#noetsegueixo: El projecte premiat del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison – La Bonne (@LaBonne_CCDFB) ha tingut repercussió a la xarxa social Twitter.

Eines contra el ciberassetjament: El recurs que la Regidoria de Dona i Drets Civils impulsa a través del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) vol posar en circulació eines que contribueixin a despertar una consciència crítica entre els joves pel que fa als usos de les TIC i les xarxes socials, i oferir un marc d’anàlisi i reflexió on es vinculin alguns d’aquests usos amb comportament sexistes o possibles situacions de risc en violència masclista.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento