L’habitatge s’afiança com el gran problema de la majoria dels catalans

La segona preocupació és la immigració i la tercera, la inseguretat. Es dispara l’al·lusió a la manca d’infraestructures i transports.
L’accés a una llar digna ha acabat desbancant la immigració com la principal preocupació a Catalunya. I ho és amb diferència, tant si els enquestats donen sols una resposta o hi ha més d’una opció.El 19,6% dels enquestats pel Centre d’Estudis d’Opinió durant el març afirma que l’accés a l’habitatge és el primer problema a Catalunya, davant el 12,9% que mira cap als nouvinguts.

Dos baròmetres abans, a l’octubre del 2006, els números estaven invertits i la immigració (22,5%) enutjava molt més que la vivenda (14,7%).

Duplicar la diferència

El canvi de tendència va tenir lloc a l’informe de novembre. Des de llavors, la diferència entre ells s’ha duplicat.

La tercera preocupació per als catalans és la inseguretat ciutadana (9%), que des del passat novembre ha augmentat 1,8 punts, segons reflecteix aquesta enquesta.

També puja notablement la manca d’infraestructures, «coincidint amb el debat sobre les Rodalies i l’aeroport», segons va explicar el director del CEO, Gabriel Colomé. Les dolentes condicions laborals (precarietat, sou baix) preocupen un 9,1%. El baròmetre té un marge d’error del 2,66%.

Pitjor opinió sobre la política espanyola

Situació dolenta o molt dolenta. És la percepció que tenen el 59,2% dels catalans sobre la situació política actual a Espanya (16% al novembre), davant el 37,9% si es pregunta sobre la política autonòmica. «Fins ara, la política catalana tenia pitjor avaluació», va explicar Colomé.

Montilla i Carod. Tot i ser el president de la Generalitat, José Montilla (93,1%) és menys conegut que el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira (93,9%). Això no vol dir més nota: Montilla treu un 5,43 en la valoració que fan els catalans i Carod, un 4,51. Duran i Lleida (UDC) és el polític amb millor puntuació (5,64).

PSC supera CiU. El PSC (20,2%) supera a CiU (19,5%) en intenció directa de vot. Ciutadans es desinfla i és el partit amb votants menys fidels (58% repetirà), davant el PSC (85%). Colomé pronostica una alta abstenció per a les eleccions municipals, semblant a la de l’1-N (57%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento