Isabel Gimeno. Ous frescos al mercat de Felip II

Ous farcits de foie gras.
Isabel Gimeno. (Eros Albarrán)
Isabel Gimeno. (Eros Albarrán)
Isabel Gimeno. (Eros Albarrán)
La seva família mai s’havia dedicat al mercat, però la Isabel Gimeno va acabar canviant el seient d’una oficina per estar darrera el taulell. I des de fa 25 anys ven ous al mercat de Felip II.Fa 25 anys la Isabel era sercretària de direcció en una empresa d’arts gràfiques. El seu marit treballava a la Seat, però ho va deixar i va comprar dues parades d’ous al mercat de Felip II. Poc després, la Isabel li va seguir les passes i van anar a parar a aquest mercat.

«La parada és el meu feu», bromeja la Isabel quan comenta que, tot i considerar-se una persona tímida, quan es posa darrera el taulell es transforma. Per a Gimeno, el mercat reflecteix els canvis de la societat, ja que «fa 25 anys era excepcional veure homes al mercat i ara és habitual». Un canvi negatiu: les presses amb les que compra la gent fan que es vingui menys al mercat.

Només ven ous de gallina i guatlla, ni d’estruç ni d’ànec... Com a d’altres mercats, perquè creu que pel tipus de clientela no tindrien sortida.

«El volum de vendes d’abans no és el d’ara», recorda la Isabel. Per aquest motiu van haver de deixar una de les parades. Malgrat la davallada, la paradista recalca que «quan vols qualitat o un tracte especial, véns al mercat».

I tot i que assegura no ser pessimista, sinó realista, considera que la situació de fa anys no tornarà i que les grans àrees, que no venen producte fresc, fan «mal».

Ingredients

4 ous. 1 llauna de foie gras. Llet. Farina. Mantega. Formatge ratllat. Nou moscada. Sal.

Elaboració

Coure els ous, pelar-los i obrir-los per la meitat. Barrejar el rovell de tres dels ous amb el foie gras i tornar a farcir els ous (el quart rovell, picar-lo i reservar-lo). Fer una beixamel amb la mantega, la llet, la farina i la nou moscada i banyar els ous. Tirar-hi formatge ratllat per sobre i el quart rovell picat. Gratinar i, finalment, servir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento