Barcelona delimita una vintena de zones d'exclusió del soroll

  • L'Ajuntament posa en marxa proves pilot a Enric Granados, per millorar els vetlladors, i a Ciutat Vella, amb més agents cívics.
  • Es penjaran cartells als apartaments turístics perquè es preservi el silenci.
  • Es van presentar 8.766 queixes pel soroll, que suposa un descens del 9,8%.
Un mesurador del soroll per controlar els decibels del trànsit.
Un mesurador del soroll per controlar els decibels del trànsit.
ACN
Un mesurador del soroll per controlar els decibels del trànsit.

Una vintena de zones de Barcelona estaran especialment protegides contra el soroll durant aquest estiu. L'Ajuntament mobilitzarà agents cívics, farà recomanacions per silenciar les principals zones d'oci i repartirà cartells per advertir els apartaments turístics.

Segons dades municipals, les queixes pel soroll han caigut un 9,8% el darrer any. Si de gener a juny de 2013 es van registrar un total de 9.725 incidències per soroll, durant el mateix període d'aquest any se n'ha recollit 8.766.

Les mesures

Agents cívics. Durant la nit, a la Barceloneta, la plaça Reial, el Born i els seus entorns i la zona nord del Raval, comptaran amb agents cívics, que advertiran els locals i els clients que no facin soroll. S'incorpora una àrea pilot al voltant de l'Arc del Teatre. També n'hi haurà a la pl. Osca, el pg. Sant Antoni, la zona del Paral·lel i de Nou de la Rambla.

Millorar les terrasses. Com a prova pilot, a Enric Granados es recomanarà als locals que no tinguin barres ni taulells ni tampoc bancs a fora per evitar que hi hagi soroll a la nit. Així mateix, es projectaran semitancaments per als vetlladors, incorporant-hi materials fonoabsorbents. Amb aquestes mesures, es preveu reduir el soroll entre 5 i 10 dBA.

Per als turistes. Al mes d'agost es distribuiran 700 cartells per penjar a les portes dels pisos turístics. Es tracta d'una prova pilot que vol advertir els turistes que no facin soroll i que «contribueixin a la convivència amb el veïnat».

Projeccions a la vorera. Dins el Pla de Silenci, es preveu que les nits de dijous, divendres i dissabte es projectin sobre la vorera missatges d'advertència en zones de Ciutat Vella, Les Corts i Sant Martí.

Limitadors acústics. S'aposta novament per instal·lar limitadors acústics que mesurin el nivell sonor als concerts i festes majors. L'estiu passat  es van fer servir en 537 concerts.

Camió de les escombraries. S'està treballant en «la reducció de l'impacte acústic dels serveis municipals», ja que aquesta és una de les queixes ciutadanes debatudes a través de la plataforma digital Coinnovació i Participació.

Guàrdia Urbana. Aquest dimecres s'ha lliurat la placa als 109 agents de la Guàrdia Urbana que s'han incorporat al cos. Durant l'estiu es reforça la vigilància per combatre el botellón i el soroll al carrer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento