El Tibidabo

Avui, festivitat de Sant Joan Bosco, fundador dels Salesians, potser cal recordar que un dels indrets emblemàtics de Barcelona, el Tibidabo, al cim de Collserola, és un nom recent, de només cent i escaig anys.
Resulta que quan el sacerdot italià Giovanni Bosco (Castelnuovo d’Asti, 1815- Torino, 1888) va venir a Barcelona cap al maig de 1886, ho va fer en tren i, diuen que endormiscant-se, el sacseig de les travesseres li semblava que anava repetint els mots llatins «tibi dabo, tibi dabo» que significa «Et donaré».Precedit d’una aureola de santedat la visita a Barcelona va despertar gran expectació i la cançoneta del ferrocarril, el «tibi dabo», es convertí en realitat quan va rebre en donació i amb l’encàrrec d’alçar-hi una ermita, un terreny al cim de Collserola. Dom Bosco no es va quedar curt i en lloc d’una humil capelleta va emprendre l’edificació d’un gran temple dedicat al Sagrat Cor, al qual li va donar el nom de «Tibidabo», un mot que ha fet fortuna i no sols denomina una església, sinó tota la muntanya i gairebé arracona l’antic i original topònim de Collserola.
Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/2197/0/el/tibidabo/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios