Càsting per triar els músics del metro i descartar els captaires

Dos professors de música seleccionaran els intèrprets idonis entre el centenar d’apuntats, en una prova pionera a l’Estat.
Els qui toquen la flauta o l’acordió al metro a canvi d’algunes monedes, fan música o capten? Aquesta és la base que ha mogut la primera prova que es fa a l’Estat espanyol per seleccionar els cantants i intèrprets que actuaran als punts indicats del suburbà barceloní.«No es tracta d’un examen per seleccionar els millors, és una prova d’idoneïtat», explicava ahir a 20 minutos el president de  l’Associació de Músics de Carrer (AMUC BCN), Hugo Guerrero, una de les entitats organitzadores de la tria d’intèrprets.

Dos professors de l’Escola de Músics IJPC s’encarregaran de seleccionar els qui puguin defensar un repertori variat i que, en paraules de Guerrero, «sigui agradable per escoltar a la via pública».

«Actualment hi ha mendicitat encoberta», denuncia el president de l’AMUC, «persones que agafen un acordió sense saber-lo tocar, que posen un dit a l’òrgan sense fer música o que bufen la flauta parant la mà».

100 músics inscrits

La prova per seleccionar els músics i cantants que actuaran als punts de la xarxa del Metro de Barcelona es farà dissabte al Convent de Sant Agustí. De moment, ja han estat 100 els aspirants que s’hi han apuntat. Donat l’elevat nombre de participants, es podria convocar una segona jornada de càstings.

El veredicte de la prova serà immediat i als músics que aconsegueixin passar-la se’ls facilitarà un carnet que, com a novetat, inclourà la seva fotografia i passaran a ser socis de l’AMUC BCN. Això sí, hauran de pagar també la quota de soci de 36 euros anuals.

Guerrero es mostra convençut que «el nivell cultural de la música al metro s’elevarà després d’aquesta prova».

En què consisteix l’examen?

Els músics que es presentin dissabte a la primera prova per poder actuar al metro hauran de presentar 20 temes que després el jurat triarà a l’atzar. «No puntuarem si ho fan bé o malament, hauran de demostrar que poden executar música durant dues hores seguides», matisava ahir el president de l’AMUC BCN, Hugo Guerrero. Les condicions per a l’actuació són les mateixes vigents fins ara: estan prohibits els grans instruments de percussió i els amplificadors no poden superar els 20 watts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento