Comunitat Valenciana

Desarticulat un grup que cultivava 12.000 plantes de marihuana a Xiva

  • L'operació ha permés intervenir efectes i droga per més de set milions d'euros.
  • Es tracta de la major confiscació d'aquesta droga en la província, segons la Guàrdia Civil.
  • Als 5 homes detinguts se'ls imputen delictes d'organització criminal i contra la salut pública.
Desmantellada una plantació amb 12.000 plantes de marihuana
Desmantellada una plantació amb 12.000 plantes de marihuana
GUARDIA CIVIL
Desmantellada una plantació amb 12.000 plantes de marihuana

Agents de la Guàrdia Civil han detingut cinc homes que presumptament formaven una organització criminal que cultivava prop de 12.000 plantes de marihuana en naus industrials de Xiva (València). L'operació, denominada 'Greenboard', ha permés intervenir efectes i droga per més de set milions d'euros, en la major confiscació d'aquesta droga en la província, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

En total, els agents s'han confiscat d'11.863 plantes de marihuana, el pes de la qual ronda els 1200 quilograms, i 25 quilos de marihuana seca envasada en paquets al buit i disposats per al seu enviament, distribució i consum. L'organizaciión usava naus situades en zones "poc transitades", en un lloc tranquil i, per a evitar ser descoberts, les mantenien tancades i es guiaven amb veles per l'interior.

Els detinguts són cinc homes de nacionalitat xinesa i edats compreses entre els 28 i 53 anys, als quals se'ls imputen, en diferent grau d'implicació, els delictes d'organització criminal, contra la salut pública per cultiu, elaboració i tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i d'aigua. Tots ells ja han passat a la disposició de Jutjat número 2 de Requena (València).

Els agents de la Guàrdia Civil van trobar un "sofisticat" sistema per a la producció de marihuana, compost per generadors d'electricitat, climatizadors, extractors d'aire, llums d'alta potència, transformadors, productes específics per al cultiu, sistemes d'alarma, estacions meteorològiques i una gran quantitat de ferramentes i material.

Aquesta infraestructura permetia que els cultius de marihuana de les naus mantingueren unes condicions d'humitat i temperatura "òptimes per al cultiu intensiu en interior d'aquesta droga", amb un elevat poder de producció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento