Barcelona deixarà de fer espectacles amb dofins el 2017 i construirà quatre noves piscines

  • Els animals es podran veure mentre en tenen cura els seus cuidadors i també des de dos punts de visió subaquàtica.
  • La reforma costarà 10 milions d'euros i les obres començaran a l'estiu.
  • El Zoo aconsegueix la millor xifra de visitants de la dècada: 1,11 milions.
Dofins al delfinari del Zoo de Barcelona, que serà substituït al 2015 per quatre noves piscines.
Dofins al delfinari del Zoo de Barcelona, que serà substituït al 2015 per quatre noves piscines.
20MINUTOS.ES
Dofins al delfinari del Zoo de Barcelona, que serà substituït al 2015 per quatre noves piscines.

Primer van ser els espectacles de circ, després els toros i a partir de l'any vinent, a Barcelona tampoc s'hi farà exhibicions amb dofins. El Zoo empren la construcció d'un nou delfinari amb quatre piscines i amb la possibilitat de veure els animals fent la seva vida diària, sense piruetes, ni focus ni música de fons. Finalment, les instal·lacions seguiran sent públiques.

El zoològic de Barcelona té ara cinc dofins i una cria, nascuda al novembre passat, que protagonitzen un espectacle dos cops al dia a l'hivern i quatre a l'estiu. Al 2017 tindran set vegades més espai que ara, amb la construcció d'un nou delfinari de 2.083 m2, amb més piscines i més profundes (fins a 5 metres de fondària).

Els visitants podran veure els dofins quan els seus cuidadors els atenguin durant el dia. També es podran visualitzar sota l'aigua a dos punts de les piscines. La més gran recrearà el fons marí mediterrani. S'espera que les obres, que costaran 10 milions d'euros, comencin a finals de 2015 i que durin uns 20 mesos, de manera que les instal·lacions s'estrenarien al 2017.

Trasllats obligats

El delfinari es construirà sobre part de la plaça de la Dama del Paraigua, amb la qual cosa l'escultura de Josep Fontseré es traslladarà a una altra part del Zoo o bé al Parc de la Ciutadella. Mentre durin les obres, es preveu que els lleons marins se cedeixin a un altre zoo.

L'Ajuntament ha fet marxa enrere i finalment la gestió i la propietat del delfinari seguirà sent pública, segons ha anunciat aquest dimarts la presidenta del Zoo i tinenta d'alcalde, Sònia Recasens, qui va confirmar que el vial que havia de travessar el parc segueix en peu.

Al 2014 s'ampliarà l'espai dels orangutans i dels elefants, amb una inversió de 7,4 milions. Al 2013 el Zoo va tenir 1,11 milions de visitants, la millor xifra de la dècada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento