Fotògrafs de bodes demanden el Tibidabo per les exclusives al temple

Dret d’admissió. ¿Una església és la casa de tots o un recinte privat? Aquest és el centre del conflicte entre l’Associació de Fotògrafs de Bar- celona i la parròquia del Tibidabo.

Les dues parts van dirimir ahir en un jutjat les seves diferències per l’exclusivitat de fer fotografies a l’interior del temple.

Els fotògrafs van demandar la parròquia davant les constants negatives del rector a deixar-los entrar lliurement al temple per fer el repotatge de casament malgrat estar contractats pels nuvis.

Per a la defensa del temple, la situació és diferent. El rector argumenta que les esglésies no són llocs públics, sinó establiments privats. Seguint aquest fil, cada parròquia estaria legitimada per penjar un cartell advertint que es reserva el dret d’admissió.

Fotos amb permís

Els pares Antoni Samsó i Oriol Oliveras, exrector i rector actual de la parròquia del Tibidabo, van negar que hi hagi acord d’exclusivitat amb cap fotògraf, tot i que tenen un retratista «habitual». Els dos religiosos van afirmar que si algun professional ha demanat permís per treballar, li han concedit.

L’argument no convenç els fotògrafs, per a qui «la casa de Déu» ha de ser un lloc obert al públic. Francisco Muñoz, fotògraf jubilat,  que havia tingut l’exclusiva de l’església de Santa Maria del Mar, considera que «el tema de les exclusives en les esglésies segueix existint» i va recordar que s’estilava donar un donatiu a les esglésies dels guanys obtinguts pels reportatges.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento