La creació de la figura del directiu públic espervera els funcionaris

  • El Govern vol professionalitzar la funció directiva amb personal extern.
  • Un estudi defensa contractar directius amb experiència amb un perfil de directiu "aliè al perfil polític pur i dur".
  • El sindicats temen que s'usi per col·locar familiars i afiliats dels partits i diuen que el funcionarat està prou preparat.
Funcionaris protestant contra les retallades davant la seu del Departament de Governació.
Funcionaris protestant contra les retallades davant la seu del Departament de Governació.
ACN
Funcionaris protestant contra les retallades davant la seu del Departament de Governació.

Els sindicats veuen amb recança l'aparició del directiu públic, una figura que el Govern vol crear per professionalitzar la funció directiva. Asseguren que hi ha funcionaris prou capacitats per assumir aquests càrrecs i temen que sigui una via per privatitzar la funció pública i col·locar parents i afiliats al partit.

"Ens fa por perquè ho fan per la porta del darrera. No podem fer propostes perquè no ens han explicat res", denuncia el portaveu dels funcionaris de la UGT, Xavier Casas. La secretària d’Administració i Funció Pública de la Generalitat, Meritxell Masó, assegura que se’ls presentarà molt aviat.

El Govern defensa professionalitzar la funció directiva i que els comandaments puguin ser persones amb experiència en el sector privat "alienes al perfil polític pur i dur" tot i tenir la confiança dels dirigents polítics.

El coordinador de l'àrea pública de CC.OO., Jesús González, tem que es triïn persones "al servei dels governs i no dels ciutadans" enlloc de despolititzar de les cúpules directives de l’administració.

A més, els sindicats consideren que hi ha funcionaris molt preparats per assumir llocs de comandament i que aquesta figura menysté la seva feina.

Incentius i indemnització

El Departament defensa que els directius públics cobrin un sou fix i una part variable lligada a la consecució dels objectius. Per això, s’haurà d’establir el mecanisme per avaluar la tasca dels directius públics amb imparcialitat.

Alguns experts defensen la instauració d’una indemnització posterior però el Departament no ha abordat la qüestió. Tampoc les incompatibilitats perquè a Catalunya ja ho regula una "bona llei", segons Masó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento