Queixes a la Síndica per suposades irregularitats en oposicions municipals

  • Maria Assumpció Vilà ha rebut demandes que critiquen que es va exigir a les proves d'ofimàtica un nivell més alt del que es requeria a les bases.
  • Mig any després de les suposades irregularitats en les proves d'accés a la Guàrdia Urbana, la defensora no ha rebut l'informe de l'Ajuntament.
Aspirants en una convocatòria d'oposicions.
Aspirants en una convocatòria d'oposicions.
ACN
Aspirants en una convocatòria d'oposicions.

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha rebut un total de 16 queixes per les proves per cobrir places d'administratiu municipals. Mig any després que es rebessin 262 demandes per les darreres proves per accedir a la Guàrdia Urbana, en què es van cometre, suposadament, nombroses irregularitats, la defensora del poble encara no ha rebut resposta.

A finals de 2013, la Síndica va rebre 16 queixes d'opositors a cobrir 68 places d'auxiliar administratiu general a l'Ajuntament de Barcelona. Tots ells denunciaven que a la prova d'ofimàtica es va exigir un nivell més alt del requerit a les bases, on s'hi demanava "nivell d'usuari".

Entre les preguntes, hi figuraven, segons els demandants, rastrejar precedents d'Excel, la realització de macros i inserir hiper-vincles.

El segon procés amb queixes

Segons indica la sindicatura, aquest és el segon procés de selecció obert per l'Ajuntament de Barcelona del qual Vilà va rebre queixes al 2013, un fet inusual, donat que la defensora no sol rebre aquest tipus de queixes. L'estiu passat, va aixecar polseguera el fet que més de 200 aspirants a la Guàrdia Urbana van denunciar que durant les proves d'accés es van cometre i permetre irregularitats.

La Síndica ha recordat en un comunicat emès aquest dijous que no ha rebut resposta a la seva petició d'informe a l'Ajuntament, que va iniciar una investigació per aclarir els fets, les conclusions de la qual no han transcendit encara.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento