Avantatges i descomptes de ser persones grans a Barcelona

  • La Targeta Rosa aporta més beneficis a banda dels coneguts de transport públic.
  • Es pot accedir a preus més econòmics a diversos serveis públics i privats.
  • Les persones grans també poden accedir a programes de vacances i termalisme.
Dos ancianos toman el sol en la playa.
Dos ancianos toman el sol en la playa.
EFE/ARCHIVO
Dos ancianos toman el sol en la playa.

La Targeta Rosa per a gent gran proporciona més avantatges a part dels descomptes en transports públics per als seus beneficiaris. Aquesta prestació social per a persones grans o amb discapacitats reconegudes i amb pocs recursos econòmics permet múltiples descomptes en l'accés a equipaments públics de Barcelona i en podòlegs, odontòlegs, ortopèdies, òptiques, museus, teatres, música, equipaments esportius, comerços o mercats.

En alimentació, la Targeta es pot emprar a Menja Futur (Tallers, 47), un local amb menús a preu social de 2,95 euros que inclou primer i segon plat i postre per a persones amb targeta rosa gratuïta i el transport a domicili. Aquest servei d'entrega a casa també és disponible a mercats municipals, com el del Clot, Horta-Guinardó, la Dreta de l'Eixample, La Vall d'Hebron, Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera, Sants, Sarrià, Gràcia,  Vilapiscina i Torre Llobeta.

Als cinemes Verdi fan preu reduït  de dimarts a dijous (7 euros) i als Imax Port Vell efectuen un descompte d'1,30 euros per veure pel·lícules documentals.

Tarifes especials a centres esportius municipals

Els centres esportius municipals fan tarifes especials per als titulars de la Targeta Rosa. I diversos centres privats de la ciutat ofereixen inscripcions gratuïtes, invitacions d'un dia i descomptes a les quotes mensuals i trimestrals. En l'apartat de tributs, hi ha una exempció de la taxa per la inscripció en el Registre censal d'animals de companyia, així com una altra exempció de la taxa per adopció d'animals de companyia.

Les sales de teatre fan descomptes d'entre el 15% i el 25% per a les persones titulars de la Targeta i L'Auditori fa un 25% de descompte per a tots els concerts del cicle comprant l'entrada ala taquilla i presentant la Targeta Rosa. També hi ha un 30% de reducció en la compra de localitats de les temporades artístiques del Liceu, el mateix dia de la funció, tres hores abans de l'inici i comprant-les a les taquilles.

El Zoo de Barcelona és d'accés lliure per als titulars de la Targeta Rosa gratuïta i d'entrada reduïda per als titulars de la Targeta Rosa reduïda.

L'entrada també és lliure per als titulars de Targeta Rosa gratuïta al Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), al Museu Frederic Marès (Pl. de Sant Iu, 5-6), al Museu de la Música de Barcelona (Lepant, 150), al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), al CCCB, al Museu Olímpic, al Macba, al Palau Güell, a la Fundació Antoni Tàpies, a CaixaForum Barcelona (sota previsió prèvia), al Museu Geològic del Seminari (Diputació, 231), al Monestir de Pedralbes, a CosmoCaixa i al Museu Picasso.

Programa de viatges per a la Gent Gran

El programa Viatges per a la Gent Gran de l'Ajuntament de Barcelona es fa en conveni amb l'IMSERSO i reserva 2.000 places de l'oferta de Vacaciones para mayores. Subvenciona parcialment aquestes estades a persones grans amb Targeta Rosa gratuïta. Els viatges tenen lloc de gener a l'abril del 2014 i les destinacions són Andalusia, les Balears, Catalunya, Múrcia, la Comunitat Valenciana i les Canàries, tant en viatges culturals com de turisme i natura.

En el paquet s'inclouen les estades, els desplaçaments i l'assegurança. Per a apuntar-s'hi cal adreçar-se a una Oficina d'Atenció Ciutadana i fer-ne la sol·licitud.Les persones seleccionades reben una carta de concessió amb el certificiat de subvenció municipal i amb el dia i l'hora per anar a l'agència de viatges per escollir entre les destinacions i fer la reserva. Les inscripcions a la present campanya es van presentar del 21 de maig fins al 7 de juny passats.

Termalisme social

El programa de Termalisme Social és per a estades de 12 dies en règim de pensió completa per a persones que pel seu estat de salut necessitin un tractament a un balneari. El preu de la plaça està parcialment finançat i es té en compte l'economia dels sol·licitants.

Per tramitar la petició de plaça, cal anar a la Subdelegació del Govern i recollir l'imprès de sol·licitud i la informació corresponents. Cal lliurar la sol·licitud a la mateixa oficina de la Subdelegació del Govern. També es pot descarregar l'imprès i tramitar des del web www.imserso.es.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento