Urbanisme, neteja i retallades, principals queixes a l'alcalde Trias a les xarxes socials

  • Twitter, Facebook o la web Change.org serveixen d'altaveu als ciutadans, que reclamen explicacions a l'alcalde de Barcelona o l'animen.
  • Recullen firmes per tal que es pugui patinar als carrils bici o que els gossos puguin viatjar al metro, objectiu que ja han aconseguit.
  • El cap del Govern municipal s'hi disculpa pels retards del metro en dia de pluja.
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en una foto penjada al seu compte de Flickr.
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en una foto penjada al seu compte de Flickr.
Ajuntament de Barcelona
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en una foto penjada al seu compte de Flickr.

La defensa dels animals, l'urbanisme, la neteja i les retallades són les principals preocupacions que els barcelonins traslladen al seu alcalde, Xavier Trias. Mai no ho havien tingut tan fàcil com ara per adreçar-s'hi, a través de les xarxes socials li comenten fins i tot els seus viatges oficials o el nom dels carrers. Trias s'hi arriba a disculpar pels retards al metro en dia de pluja.

A banda d'un correu electrònic, l'Alcaldia té en marxa un compte de Twitter, de Facebook i de Flickr. L'alcalde s'ha afegit recentment a Change.org, una pàgina on els usuaris demanen firmes per una causa. Quan hi ha un volum elevat de signatures, el líder del Govern municipal contesta les peticions.

Només en un cas s'ha obtingut «Victòria» a través d'aquest portal. Després de reunir 1.839 firmes, a un grup de veïns se'ls va permetre repartir aliments a sense sostre. Els grups que ja s'han tancat són els que sol·licitaven viatjar en metro amb el seu gos: ja ho han aconseguit. Van reunir 11.643 firmes a favor. Els qui demanaven que es prohibís van sumar-ne 30.815.

El llistat de demandes

Pel que fa als transports, demanen que els carrils bici puguin ser utilitzats pels patinadors, «que no es posi a la venda els noms de les estacions de metro», que els conductors de bus pilotin suaument o que els busos turístics no circulin en horari laborable. Els veïns demanen millores urbanístiques: que es cobreixi la boca sud dels Túnels de Vallvidrera o que la pl. de la Llibertat i Gal·la Placídia siguin petonals.

A Twitter i Facebook, l'alcalde contesta gairebé a l'instant. Li retreuen que viatgi a Israel però obté 27 «m'agrada» per aquesta visita. La promoció del turisme causa controvèrsia i no agrada que Barcelona sigui cada cop més cara.

Retrets i ànims a la xarxa

Veïns del barri de la Prosperitat li retreuen a l'alcalde, a través de Twitter: «no tenim piscina, no tenim residència d'avis... però podem anar al centre a patinar». No agrada que el Park Güell sigui de pagament ni tampoc la inversió en escoles bressol. Li envien un esbòs del trànsit de la pl. Comín i, en alguns casos, ànims. L'alcalde defensa que les SmartCities «no són pijades».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento