Barcelona impulsa els serveis i els tràmits a través del mòbil

  • El web municipal www.bcn.cat inclou l'apartat Serveis al Mòbil.
  • Des del portal s'informa de les novetats i l'actualitat de la mobilitat.
  • Les 'apps' són per a iPhone, Android, Windows Phone i Blackberry.
Imagen de un Iphone 5 y un iPhone 4S.
Imagen de un Iphone 5 y un iPhone 4S.
ARCHIVO
Imagen de un Iphone 5 y un iPhone 4S.

A causa de la demanda creixent d'aplicacions, l'apartat de Serveis al Mòbil del web de l'Ajuntament de Barcelona www.bcn.cat ha donat un salt en l'oferta de serveis que el consistori posa a l'abast del ciutadà per tal d'utilitzar-los des del seu dispositiu.

Hi ha quatre tipus de serveis: Aplicacions mòbils que es poden baixar des de les plataformes per als sistemes operatius iPhone, Android, Windows Phone i Blackberry;aplicacions web adaptades per a dispositius mòbils i a les que es pot accedir des del navegador del mòbil; serveis SMS que es poden emprar enviant un SMS al número 217010 i alertes SMS que s'envien gratuïtament en funció del servei al que cada barceloní s'hagi subscrit.

Serveis al Mòbil informa també de les novetats i les notícies  destacades i d'actualitat relacionades amb la mobilitat. Els SMS al 217010 tenen un cost de 0,15 euros mésIVA i permeten accedir a un llistat de serveis concrets, com arala sol·licitud del volant de residència del padró d'habitants de Barcelona, que demostra el lloc on s'està empadronat a Barcelona. Es pot demanar el volant per SMS i rebre'l per correu postal a l'adreça d'empadronament.

Informació sobre Wifi o Bicing

També es pot rebre informació de la disponibilitat de les estacions de Bicing i de les més properes; tenir informació de la ubicació dels punts Barcelona Wi-Fi (SMS amb paraula WIFI, un espai, i el codi postal d'on es vol saber quins espais disposen de connexió Barcelona Wi-fi). Tot seguit es rep un SMS amb l'adreça (carrer i número) de totes les seus del codi postal sol·licitat.

Es pot, a més, anul·lar una cita amb l'Institut Municipal d'Hisenda; accedir a informació sobre la localització dels vehicles retirats per la grua, sobre el cost de la taxa i sobre els tràmits necessaris per retirar el vehicle dels dipòsit; consultar el col·legi electoral on s'ha d'anar a votar o consultar  en quin punt del recorregut es troba la Cavalcada de Reis. Aquest darrer servei només està actiu el mateix dia 5 de gener.

Alertes gratuïtes al mòbil

Igualment, es poden rebre al telèfon mòbil alertes gratuïtes: recordatori de cites amb Hisenda, recursos a multes, devolució d'ingressos, seguiment de l'estat de tràmits fets per Internet o seguiment de l'estat d'incidències i reclamacions fetes amb l'Administració competent.

El llistat d'aplicacions per  a IPhone, Android, és extens: la guia oficial del Park Güell, el mapa del Tricentenari de Barcelona, apparkB, Biblios BCN, Barcelona Corre... Per a Blackberry s'ofereixen les apps del Bicing, BCN Cultural  i BCNPaisatge.

A banda, es pot fer l'alta en la llista de telèfons d'urgències sanitàries, Bombers, Guàrdia Urbana, Mossos, hospitals, serveis funeraris o taxis escrivint http://barcelona.mobi al navegador del telèfon. Els continguts són gratuïts. Aquest servei afegeix informació metereològica del dia i la previsió per als propers tres dies, amb indicacions de l'estat del cel i la informació de temperatures màxima i mínima a la ciutat.

Aplicació intel·ligent IdBCN

L'aplicació per a telèfons intel·ligents IdBCN permet als ciutadans relacionar-se amb l'administració local i fer gestions que fins ara només es podien fer presencialment o bé amb un certificat digital. Aquest servei s'enceta coincidint amb la capitalitat mundial del mòbil, que ostenta Barcelona, i el projecte que vol fer de Barcelona una smart city o ciutat intel·ligent capdavantera.

Des d'ara, els barcelonins poden fer gestions amb el padró municipal, la grua o l'impost de vehicles, i de manera pionera al món, a través del mòbil. L'aplicació ja està disponible per a Android i iPhone.

El consistori ja està treballant amb el Catsalut per tal que els ciutadans puguin accedir també al servei públic de salut des de la mateixa aplicació. També està previst obrir-la a entitats privades, com ara gimnasos DIR, amb els que existeix el projecte d'integrar el seu servei d'identificació dins de l'app IdBCN.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento