El salari de 300.000 treballadors catalans no arriba a 1.000 euros

  • Són el 22% dels empleats sota conveni col·lectiu.
  • La majoria de les afectades són dones joves que treballen d’administratives.
  • UGT ha analitzat 125 convenis col·lectius.
A Catalunya hi ha 300.000 empleats que tenen un sou inferior als 1.000 euros bruts mensuals. Segons un estudi dut a terme pel
ha analitzat 125 convenis col·lectius d’empreses , més de la meitat d’aquests treballadors, concretament 180.000,
són joves.

Això vol dir que el 22% de la població que treballa a Catalunya, segons el sindicat, i tenint en compte els plusos i comissions d’algunes professions, no arriba al ja popular mileurisme.

Per sota del Sou Mínim

Les categories professionals més afectades pels sous baixos són la d’administratiu, peó, ajudant, dependent i oficial. Ocupen la darrera posició els telefonistes i auxiliars administratius.

Segons les dades de l’estudi , el salari més baix previst per conveni volta els 530 euros mensuals, en catorze pagues. Val a dir que, en fer l’anàlisi, el sindicat ha trobat fins i tot tres empreses en què el conveni col·lectiu no garanteix el Sou Mínim Interprofessional (SMI), que està fixat en un total de 570,60 euros al mes.

Sensibilització ciutadana

El fet és que el 56% dels convenis analitzats, ja siguin autonòmics, provincials o d’àmbit empresarial, inclouen categories salarials inferiors als 1.000 euros mensuals.

A partir de la setmana vinent, el sindicat començarà una campanya "d’agitació social" en què es repartiran díptics informatius als joves.

Negociacions en marxa

Un cop vistes les dades de l’estudi, la UGT a Catalunya ha posat en marxa una campanya per tal de revisar els convenis col·lectius de les empreses que inclouen categories salarials inferiors als 1.000 euros bruts mensuals

Segons el secretari general del sindicat a Catalunya, Josep Maria Álvarez, s’ha començat ja a negociar amb les empreses en què s’ha detectat que alguns salaris no arriben al Sou Mínim Interprofessional. Malgrat tot, Álvarez no creu que s’aconsegueixi durant el 2007 l’actualització dels convenis, ja que "afecta a mil empreses" pel cap baix.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento