La Ronda General Mitre donarà prioritat al vianant sobre el cotxe

  • En el tram comprès entre el carrer de Balmes i el de Mandri, a Sarrià.
  • Es guanyarà més espai per als peatons i per al transport públic de superfície.
  • Es millorarà la seguretat viària tot eliminant barreres arquitectòniques.
La Ronda de General Mitre.
La Ronda de General Mitre.
MIQUEL TAVERNA
La Ronda de General Mitre.

El passat 21 d'octubre van iniciar-se els treballs de reurbanització de la Ronda General Mitre en el tram comprès entre el carrer de Balmes i el de Mandri, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. L'objectiu de les obres és fer d'aquesta via un bulevard enlloc de l'autopista urbana actual, amb més espai guanyat per als vianants i per al transport public de superfície.

En paral·lel s'hi vol millorar la seguretat viària, eliminar barreres arquitectòniques existents i millorar l'espai públic.

L'actuació comprèn 43.076 metres quadrats de superfície i farà guanyar 6.600 metres quadrats per als vianants. En aquesta línia, s'ampliaran les voreres i s'augmentaran els passos de zebra passant dels nou actuals a 15.

Instal·lació d'escales mecàniques

També s'instal·laran escales mecàniques al carrer Berlinès, més còmodes i adaptades a persones amb mobilitat reduïda. S'aprofitarà d'aquesta manera per a fer més fàcil l'accés al parc de Monterols des del carrer d'Hercegovina.

S'aproparan els jardins a la part sud del barri de Sant Gervasi. Igualment, es reurbanitzarà el carrer del Camp entre la Ronda del Mig i Sant Màrius per donar també prioritat als vianants. Es posarà paviment sonoreductor per rebaixar el soroll.

Una millor il·luminació

Es podrà travessar la Ronda del Mig des del carrer del Camp i continuar per fer un  canvi de direcció pel carrer Sant Màrius cap a Muntaner.  Entre Balmes i Mandri, al tram de Ronda del General Mitre, inclou la construcció d'un dipòsit d'aigües freàtiques a la cruïlla de Muntaner. La circulació, a més, tornarà a nivell de carrer eliminant el pas soterrat actual.

Es millorarà en aquest tram l'enllumenat públic seguint els criteris del Pla Director d'il·luminació de la ciutat, prioritzant les voreres amb llum blanca i noves tecnologies. Es posaran més bancs i papereres a l'espai guanyat per a vorera i s'instal·larà fibra òptica i xarxa wi-fi. El pressupost d'aquesta obra és de 5,8 milions d'euros i completa la urbanització global de la Ronda del Mig des de la plaça de Lesseps fins a la Via Augusta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento