Allau de sol·licituds a la Borsa d’Habitatge Jove

  • 90.401 nois i noies han demanat informació al servei.
  • Només s’han signat 1.813 contractes de lloguer el darrer any.
  • Es poden estalviar 570 euros anuals.
Oficina de la Borsa Jove de Lloguer.
Oficina de la Borsa Jove de Lloguer.
ACN
Oficina de la Borsa Jove de Lloguer.
El servei de la Borsa Jove d’Habitatge està saturat i la demanda supera amb escreix els contractes que es poden signar finalment. Al 2006, a tot Catalunya,
90.401 joves d’entre 18 i 35 anys (247 al dia de mitjana) es van adreçar a aquestes oficines, però només
es van signar 1.813 cotractes de lloguer.

El mateix passa a la ciutat de Barcelona , on l’any passat es van atendre prop de 31.060 joves i es van signar 255 contractes de lloguer.

Segons la Secretaria de Joventut de la Generalitat, que és qui gestionava fins ara aquest servei, "la principal petició" dels joves que s’adrecen a les borses d’habitatge és, precisament, l’accés a un lloguer assequible.

Des d’aquest departament no s’ha detallat, però, el nombre exacte de sol·licituds per aconseguir un contracte d’aquest tipus.

Un lloguer més barat

La Borsa d’Habitatge facilita l’accés a un pis de lloguer un 8,60% més barat que el preu mig de mercat, a la ciutat de Barcelona. Això suposa un estalvi per als joves de més de 570 euros l’any.

Una dada significativa, feta pública també ahir, revela que el 56% dels joves no s’independitzen fins que no tenen més de 30 anys.

Vivendes per a la gent gran

Barcelona comptarà en els propers mesos amb 925 habitatges amb serveis per a la gent gran.

L’Ajuntament de la ciutat preveu la construcció de nous habitatges dedicats exclusivament a aquest col·lectiu. I és que hores d’ara l’accés a un habitatge digne és un problema que no només afecta els més joves, sinó que afecta de forma especial a les persones grans i sense recursos.

Concretament, d’entre el miler d’habitatges per a la gent gran que es preveu que tingui la ciutat, 530 ja estan en funcionament i 316 més tot just es troben en fase d’adjudicació. Ahir es van atorgar les claus dels 79 pisos amb serveis per a la gent gran al districte de Sant Andreu.

39 serveis de lloguer a tot Catalunya

A partir de l’abril, Barcelona comptarà amb una finestra única d’atenció que estarà ubicada a la Plaça de Rius i Taulet. El servei de la Borsa Jove de Lloguer no suposa cap despesa per als qui el sol·liciten, tant propietaris com llogaters, i s’ofereix l’assessorament i la gestió dels tràmits pertinents.

A l’àrea de Barcelona ja n’hi ha 23, a les demarcacions de Lleida i Girona n’hi ha cinc a cadascuna, a Tarragona compten amb cuatre i a les Terres de l’Ebre hi ha dues Borses d’Habitatge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento