La solidaritat amb el càncer de mama té el lema 'Suma't al Rosa'

  • El 19 d'octubre és el Dia Internacional contra aquesta malaltia.
  • L'Aecc Catalunya organitza activitats de sensibilització.
  • El eixos comercials de Barcelona llueixen objectes roses a l'aparador.
  • El dia 18 s'ubicarà un punt d'informació a la Plaça de la Sagrada Família.
Juntas contra el cáncer de mama
Juntas contra el cáncer de mama
ATLAS
Juntas contra el cáncer de mama

El 19 d'octubre se celebra el Dia Internacional contra el Càncer de Mama. Cada any, l'Aeec Catalunya organitza activitats de sensibilització i enguany el lema és Suma't a l'Aecc, suma't al rosa. Des d'aquest dilluns i fins al 19 d'octubre, els 16 eixos comercials de la Fundació Barcelona Comerç fant difusió d'aquesta campanya exhibint un objecte rosa als seus aparadors.

El proper dia 18, de 10.00 a 20.00 hores, hi haurà un punt d'informació a la Sagrada Família amb l'avinguda Gaudí. S'hi oferirà informació sobre la prevenció del càncer de mama i s'hi podrà adquirir les ulleres i la punta fina de color rosa solidàries per a col·laborar.

Cada dia es diagnostiquen 80 casos de càncer de mama a Catalunya. És el tumor maligne de major incidència entre la població femenina a Catalunya i als països desenvolupats. Dels 4.665 casos diagnosticats a Catalunya l'any 2008, un 17,86% mor a causa de la malaltia (1.006).

Baixa la mortalitat i puja l'índex de supervivència

La incidència d'aquesta dolència ha augmentat a casa nostra en els darrers anys. Però, malgrat aixó, la mortalitat està baixant i puja l'índex de supervivència de les dones afectades gràcies als diagnòstics precoços de la malaltia i als darrers avenços mèdics.

Cal tenir en compte, no obstant, que el càncer de mama no es pot considerar a dia d'avui un càncer curat. Iencara existeix una important resistència a fer-se una mamografia, la qual es recomana fer-se cada dos anys, segons Salut. Dades de l'associació contra el càncer Aecc Catalunya corresponents a l'any 2008 indiquen que un 15,6% de les dones catalanes no es va fer cap mamogafia en aquest període. La mitjana estatal és del 16,4%.

Les pacients no se sotmeten a la prova perquè la consideren «molesta» i «desagradable». A partir dels 50 anys d'edat, les dones s'haurien de fer mamografies periòdiques per a la detecció precoç del càncer, encara que no en tinguin símptomes.

Segons el Ministeri de Sanitat, un 10% de les dones espanyoles patiran càncer de mama abans dels 75 anys i 1 de cada 8 el passarà en els propers anys. Cada any es detecten més de 200.000 nous casos de càncer a l'Estat espanyol i un 38,6% afecten a dones.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento