Els comerciants barcelonins reben formació per obrir-se al futur del sector botiguer

  • El projecte és iniciativa de Barcelona Activa i l'Ajuntament.
  • Ja s'han impartit 93 cursets gratuïts de gestió empresarial.
  • S'emmarca en el nou Pla d'Impuls i Suport al Comerç.
  • Des del mes de març passat s'han sumat més de 500 botiguers.
Un paradista de mercat. Barcelona Activa els hi ofereix cursets de capacitació tecnològica i empresarial.
Un paradista de mercat. Barcelona Activa els hi ofereix cursets de capacitació tecnològica i empresarial.
ARXIU
Un paradista de mercat. Barcelona Activa els hi ofereix cursets de capacitació tecnològica i empresarial.

Els comerciants de Barcelona tornen a les aules en un nou curs del programa Obert al Futur, promogut per l'Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa. Fins ara, s'han fet un total de 93 càpsules o cursets gratuïts sobre gestió empresarial i capacitació tecnològica, que es porten a terme fins a finals del mes de novembre.

Aquestes classes s'imparteixen a tots els districtes de la ciutat. El cicle Obert al Futur s'emmarca en el nou Pla d'Impuls i Suport al Comerç que promou un comerç innovador, modern i sostenible.

Després de sis mesos de la seva posada en marxa, aquest programa formatiu ha estat molt ben valorat per part del sector i vuit de cada 10 comerciants el recomana i el puntua amb un notable alt en qualitat i utilitat de les lliçons.

Ja han començat aquests cursets, primer, a l'Eixample-Fort Pienc i al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Potseriorment, el programa ha continuat a Horta-Guinardó per seguir a Sants-Montjuïc, Sant Martí, Gràcia i Nou Barris. Tot seguit, a Ciutat Vella i Les Corts per acabar a Sant Andreu. Les classes s'imparteixen en equipaments municipals i en horaris compatibles amb l'activitat laboral dels botiguers perquè no tinguin problemes per assistir-hi.

Classes de finances per a no financers

Algunes de les matèries més demandades per al  al darrer trimestre de l'any són Promociona la teva empresa a la xarxa amb Google places; Què cal tenir en compte per fer el web del teu negoci; Finances per a no financers o Com interpretar els comptes que prepara el meu gestor.

La primera fase del programa Obert al Futur va inciar-se al mes de març i s'hi van adherir mig miler de comerciants barcelonins. La bona acollida fa preveure que els cursos continuaran més enllà del mes de desembre. Amb eines com aquestes, es vol donar als comerciants l'oportunitat d'apostar per un comerç innovador, modern i sostenible.

Bona valoració per part dels alumnes

El Pla d'Impuls i Suport al Comerç de Barcelona es va presentar al Plenari del Consell Municipal del passat 31 de maig i contenia un total de 43 mesures i 182 actuacions a desenvolupar en els propers 3 anys. Les inscripcions estan obertes i es poden fer al web www.bcn.cat/obertalfutur.

Els comerciants participants al progama Obert al Futur l'han valorat de forma molt positiva en els primers mesos de funcionament actiu dels cursets. La qualitat del programari i la recomanació que se'n fa a un tercer han obtingut promitjos de puntuació de 8,53 i 8,73 (en una escala de notes de 0 a 10), respectivament.

Pel que fa al professorat que  imparteix aquestes classes, la qualificació també és elevada. La mitjana obtinguda per part dels alumnes és d'un 8,66. La valoració de la utilitat i les expectatives del curs han assolit resultats del 4,21 i 4,26, respectivament, en una escala, en aquest cas concret, de l'1 al 5.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento