Campanya de control de les mascotes i dels excrements de gossos per una Barcelona neta

  • La Guàrdia Urbana verifica el cens dels gossos amb microxip.
  • També vetlla per la tinença responsable de races perilloses.
  • En el que portem de 2013 s'han realitzat unes 202 denúncies.
La Guàrdia Urbana fa un control dels documents dels animals domèstics de Barcelona i comprova que porten el xip identificatiu.
La Guàrdia Urbana fa un control dels documents dels animals domèstics de Barcelona i comprova que porten el xip identificatiu.
ACN
La Guàrdia Urbana fa un control dels documents dels animals domèstics de Barcelona i comprova que porten el xip identificatiu.

El Consistori barceloní ha posat en marxa la segona fase de la campanya d'informació per al foment de la recollida d'excrements d'animals de companyia. L'acció s'emmarca en la nova etapa del pla de millora de la neteja viària iniciat per les autoritats municipals el passat mes d'abril. I també dins de la campanya de comunicació Tan net és qui neteja com qui no embruta. L'esmentada campanya es coordina des de la regidoria d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament i des de la GuàrdiaUrbana.

Un grup d'informadors ambientals recorren espais públics de la ciutat, zones d'esbarjo, places o parterres en els quals hi ha detectats més actes incívics relacionats amb la presència d'excrements d'animals de companyia. L'objectiu és informar als propietaris de les bones pràctiques que cal incorporar a la seva rutina diària de passeig de l'animal per tal de contribuir a tenir una ciutat més neta.

Bosses als contenidors de rebuig

Els informadors ambientals reparteixen als ciutadans que tenen animals un tríptic informatiu i un rotllo de bosses per a dipositar els excrements de les seves mascotes. D'aquesta manera es vol remarcar la necessitat de dipositar en una bossa els excrements enlloc de fer-ho a l'espai públic. La bossa s'ha de llençar al contenidor de rebuig –el de color gris– deixant lliure d'aquesta brutícia voreres, places, escocells, parterres, zones enjardinades  i les pròpies àrees d'esbarjo per a gossos.

La campanya informativa es porta a terme a tots els districtes de la ciutat fins al proper dia 29 de novembre i els informadors treballen en dos torns: als matins, de les 07.00 a les 14.00 hores, i a les tardes, de les 14.00 a les 21.00 hores.

Els agents denunciaran les infraccions relacionades amb accions incíviques

La campanya de comunicació Tan net és qui neteja com qui no embruta té per objecte generar conciència ciutadana sobre la corresponsabilitat de tots per aprofitar els recursos i operatius municipals destinats a la neteja dels carrers i de les places de la ciutat. Els agents denunciaran les infraccions relacionades amb accions incíviques.

Per la seva part, els propietaris de gossos demanen més facilitats per poder seguir la normativa existent, com ara la instal·lació de dispensadors de bosses al costat de les papereres en les zones urbanes habilitades per a desar les deposicions dels seus animals.

Els parcs, places i jardins de Barcelona són els espais públics on es donen més casos d'incivisme respecte a la tinença d'animals domèstics de companyia.

Segons dades del portaveu de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Carles Reyner, en el que portem d'any 2013 s'han realitzat 202 denúncies (150 de les quals es van tramitar per motius d'identificació dels animals i 16 més per problemes amb races perilloses de gossos).

En els casos lleus, els agents només es limiten a advertir als responsables dels animals sobre la qüestió i, en cas de reincidència en l'actitud incívica, es procedeix a denunciar la infracció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento