L'atur i la crisi econòmica són ja el principal problema per a la meitat dels barcelonins

  • Des de 2007, la preocupació per la crisi s'ha triplicat a les llars de Barcelona.
  • L'aparcament és l'únic servei municipal que suspèn a l'Enquesta de 2013.
  • La percepció d'inseguretat domina a pràcticament tots els barris, tot i que la mitjana en seguretat millora en el global de la ciutat.
Diverses persones esperen en una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).
Diverses persones esperen en una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).
ACN
Diverses persones esperen en una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Els problemes econòmics centren, cada cop més, la vida dels barcelonins. Així ho reflexa l'Enquesta de Serveis Municipals, on l'atur i les condicions econòmiques ja suposen el principal escull per a la meitat dels ciutadans, triplicant el nombre de persones que destaquen la crisi per damunt de la resta d'afers i serveis municipals.

Des de 2007, la preocupació per l'atur ha passat de ser el principal problema per al 8,2% dels enquestats, al 32,2% actual. El darrer any, la manca de feina ha pujat un 3,3% en el rànquing de preocupacions personals.

L'atur, sumat als problemes econòmics (17,7% de les respostes), suma un 49,9% de ciutadans que destaquen la crisi per damunt de la resta de trets negatius, una xifra que s'ha triplicat des de 2007, quan va esclatar la crisi.

Un altre indicador que els barcelonins estan patint de ple la crisi és el fet que el 69% diu que l'economia familiar ha empitjorat el darrer any, dos punts més que l'any passat i 32 punts més que al 2007. Per contra, el 6% diu que la seva situació ha millorat, una xifra que es manté estable.

Als barris, la inseguretat és el que més preocupa (16,6% de les respostes), tot i que la mitjana global de la ciutat ha millorat (ha baixat gairebé tres punts i és el principal problema per al 12,6%). De fet, els barcelonins és el primer que demanen que el Consistori solucioni. El 35,8% dels enquestats creu que la seguretat ha empitjorat al seu barri el darrer any, i el 44,9% quan s'avalua tota la ciutat.

Per al tinent d'alcalde de Seguretat, Joaquim Forn, «l'evolució a nivell de ciutat és molt positiva» en aquest àmbit ja que són les dades més positives des de 1999. Forn va apuntar que l'apreciació als barris respon a que «la gent és més exigent» i va recordar que els fets delictius han baixat.

Els sorolls (6,4%), la neteja (5,9%) i la immigració (5,1%) segueixen  a la inseguretat en la llista de les majors preocupacions als barris.

L'aparcament és l'únic que suspèn

L'únic servei municipal que suspèn e l'aparcament, segons la darrera Enquesta de Serveis Municipals, i obté un 3,5 sobre 10 de puntuació. Per contra, els serveis més ben valorats són, per aquest ordre, les biblioteques públiques (7,6), la recollida d'escombraries (7,4) i el metro (7,3).

Gairebé tots els ítems analitzats han millorat o igualat la seva valoració respecte la mateixa enquesta, feta aproximadament un any abans, en base a 6.000 enquestes. La Guàrdia Urbana de Barcelona rep la millor valoració històrica, amb un 5,7, des de les primeres dades, de 1996. També el metro aconsegueix un rècord en positiu:obté un 7,3, la xifra més alta des de 1989.

La gestió rep un 6

La gestió municipal obté un sis sobre deu, la millor puntuació rebuda per un consistori des del liderat per Joan Clos, al 2003 (6,1 de puntuació).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento