Auge de l'oferta per maridar espectacles de música en viu amb copes a locals de Barcelona

  • Al costat de la Plaça Catalunya es troba la cocteleria Milano.
  • A tocar de La Rambla, el pub irlandès més antic de la ciutat.
  • El Jazz Sí Club programa concerts d'estudiants del Taller de Músics.
Un cambrer de la cocteleria Milano, a la Ronda Universitat.
Un cambrer de la cocteleria Milano, a la Ronda Universitat.
COCTELERIA MILANO
Un cambrer de la cocteleria Milano, a la Ronda Universitat.

Gairebé a tocar de la Plaça de Catalunya, unes escales il·luminades i situades a l'esquerre de l'accés a una cafeteria traslladen a un altre temps i una altra època. Al baixar-les i travessar les cortines de color vermell que fan de separador del carrer. entrem a la cocteleria Milano, un dels exponents de l'auge dels bars amb música en directe a Barcelona (Ronda Universitat, nº 35).

Aquest espai, on els cambrers són especialistes en l'ofici de fer còctels i on encara es fa servir roba mudada per servir copes, amb jaqueta blanca i corbata, és un punt de trobada per als amants del millor jazz de la ciutat.

Un altre temple representant d'aquesta manera de maridar  bars i cultura musical en viu és el Jazz Sí Club. Aquest petit local ubicat al Raval menys glamurós (Requesens, 2) és una forma molt atractiva de veure en directe a joves promeses formades al proper Taller de Músics de Barcelona, que gestiona el bar i el veu com una projecció de les classes pràctiques del seu alumnat.

A The Quiet Man, el pub irlandès més antic de Barcelona (Marquès de Barberà, 11) és habitual sentir sonar la música en directe molt a prop de La Rambla.

Més amunt, al carrer Balmes, un altre petit local, amb cadires i taules comptades, és una autèntica pedrera dels joves cantautors. Des d'aquí s'han donat a conèixer noms com el de Dani Flaco. És el Mediterráneo, una institució en el seu gènere (Balmes, 129).

Un símbol recuperat

I per què no recòrrer a un monument recuperat i símbol indiscutible del Paral·lel? El Molino. El teatre ha començat novament la seva temporada artística amb l'espectacle Life is a Cabaret, tot just estrenat.

El Molino parla d'ell com una celebració de la vida i una manera de deixar enrere les males notícies que ens envolten. La fórmula: burlesque, el circ, la cançó, el ball, el bon menjar i el bon beure (Plaça Vila i Vilà, 99;Dijous 21.30 hores; Divendres a les 18.30 i les 21.30 hores i dissabte a les 18.30 i a les 21.30 hores; Preu:33 euros).

Menys coneguda, però no per això menys atractiva, és l'opció de passar-se pel Big Bang del Raval. El bar ofereix concerts dimarts, dijous, divendres, dissabtes i diumenges amb artistes locals de jazz i rock (Botella, 7).

Luz de Gas és un altre dels imprescindibles de la nit barcelonina. La seva programació de concerts és gairebé setmanal i les seves festes d'entre setmana inclouen performances i actuacions sorpresa (Muntaner, 246). Si descobreixes, doncs, la nit barcelonina és molt probable que acabis, un dia d'aquests, passant per Luz de Gas.

I per tancar aquest llistat, que és tant ampli com l'oferta nocturna de la ciutat, a mode de selecció, un clàssic: el Harlem Jazz Club.Tot i que el seu nom ja parla clarament de les preferències musicals de la programació, aquesta està oberta a d'altres estils. Després del concert no cal deixar el local: un DJsegueix amenitzant la nit fins a les cinc de la matinada (Comtessa de Sobradiel, 8).

Com és comú en diverses cocteleries i bars de copes de la ciutat, altre cop ens trobem amb un bar per sota del nivell del carrer. S'intueix des de la vorera, però s'hi ha d'accedir baixant novament unes escales. El seu suggerent nom, francès: Les gens que j'aime (La gent que estimo). Va veure la llum als anys 60, en plena època de la gauche divine. I el seu decorador va ser el mateix de la desapareguda Cova del Drac. Enlloc de concerts:lectura de mans i Tarot.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento