Catalunya tindrà 2,6 milions de pobres el 2025 si l'austeritat continua, segons Intermón Oxfam

Un voluntari de Creu Roja entrega una beguda calenta, menjar i una manta a una persona sense llar.
Un voluntari de Creu Roja entrega una beguda calenta, menjar i una manta a una persona sense llar.
ACN
Un voluntari de Creu Roja entrega una beguda calenta, menjar i una manta a una persona sense llar.

Catalunya tindrà 2,6 milions de pobres, el 34,5% de la població, el 2025 si no es corregeixen les polítiques de contenció de la despesa, segons l'informe La trampa de l'austeritat d'Intermón Oxfam en què s'analitza la situació de l'Europa dels 28 i, en concret, de dotze estats entre ells l'espanyol.

A escala europea, s'indica que 121 milions de persones estan en risc d'exclusió social i s'adverteix que 25 milions d'europeus podrien veure's sumits en la pobresa el 2025. L'informe subratlla que Espanya és el quart estat més desigual d'Europa, per davant de Grècia i per darrere de Letònia, Bulgària i Portugal.

A Catalunya, el 2011 hi havia 1,6 milions de ciutadans en risc de pobresa, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) recollides per la Taula d'entitats del Tercer Sector Social. Són 424.000 persones més respecte al 2006.

Una altra dada relacionada amb aquesta progressió de la pobresa i la desigualtat és que, el 2010, el 20% dels catalans eren sis vegades més rics que el 20% dels catalans més pobres. Sis anys abans, el 2004, ho eren quatre vegades i mitja.

L'informe d'Intermón Oxfam indica que, si es manté la tendència actual, el 2025 l'Estat espanyol podria tenir 20 milions de pobres i aquesta xifra representaria el 42% de la població.

Segons el director de l'ONG a Catalunya, Francesc Mateu, això s'explica perquè hi ha "un canvi de model de societat en la qual la diferència entre rics i pobres podria assolir nivells similars als del Sudan del Sud o el Paraguai".

Actualment, destaquen que 12 milions de ciutadans de l'Estat viu per sota del llindar de la pobresa i representen el 27% de la població.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento