La cultura multimèdia es cuida des de El Raconet del Centre Cívic Guinardó de Barcelona

  • És el primer centre cívic que va néixer a la ciutat.
  • Contribueix a l'alfabetització digital del veïnat.
  • Es fan tallers d'introducció a noves tecnologies.
El 'bookcrossing' o intercanvi de llibres gratis es fa als carrers i places i a centres com El Raconet del Guinardó.
El 'bookcrossing' o intercanvi de llibres gratis es fa als carrers i places i a centres com El Raconet del Guinardó.
ARXIU
El 'bookcrossing' o intercanvi de llibres gratis es fa als carrers i places i a centres com El Raconet del Guinardó.

L'antiga sala de lectura del Centre Cívic Guinardó, el primer centre cívic creat a la ciutat de Barcelona, acull El Raconet (www.raconet.cat). Aquest servei va néixer per contribuir en el camp de l'alfabetització digital i acostar al barri les infinites possiblitats de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

El Raconet ofereix principalment dos serveis.Per una banda, els tallers trimestrals d'introducció a la Informàtica i tecnologies diverses, tant d'Internet com relacionades amb la creació digital. Per altra, en l'aprenentatge autodidacte, amb l'obertura de la sala i els ordinadors i connexió a Internet en un horari d'autoservei a disposició de qualsevol usuari, ja sigui assidu o no i de manera gratuïta.

Autoservei informàtic

L'autoservei obre les portes perquè els usuaris tinguin accés lliure a PCs, internet i serveis de digitalització (vinils, vhs, cassets, scanner de textos, fotos i diapositives, etc...). L'horari és de dilluns i dimecres, de les 12.30 a 14.00 hores i de les 16.30 a les 18.30 hores.

El Raconet també ha procedit a recuperar el fons bibliogràfic de l'antiga sala de lectura  per fer-ne un punt d'intercanvi de llibres, actualment en funcionament. Qualsevol persona pot anar amb un llibre seu i deixar-lo per a endur-se'n qualsevol altre que hi hagi a la prestatgeria de la sala.

Sala de 'bookcrossing'

A aquest procés se'l coneix com a bookcrossing. L'horari és el mateix que el de l'autoservei. Pots portar més d'un llibre alhora, però per cada exemplar que deixis t'hauràs d'endur un altre.

Es poden portar llibres de ficció, com novel·les, relats, teatre, assaig, poesia o memòries. Però, de moment, no hi entren llibres de consulta (diccionaris, enciclopèdies i manuals...). No importa ni l'època de publicació ni d'impressió dels títols que deixis. Es prega que estiguin en bones condicions (amb les tapes senceres, sense que hi manqui cap pàgina, sense guixats i sense taques que puguin dificultar la lectura).

En tercer lloc, El Raconet ofereix un servei de consultoria al qual es pot contactar si, per exemple, l'usuari té problemes amb el seu ordinador personal, no sap quina impressora comprar, necessita un antivirus per a la seva computadora o no sap si li cal una tablet o no per a les seves necessitats. L'horari de la consultoria és de dilluns a dimecres, de  les 12.30 a les 14.00 hores i de les 16.30 a les 18.30 hores.

La consulta, gratis, té una durada màxima de mitja hora. Itambé es pot demanar el servei escrivint un correu electrònic a l'adreça inforaconet.cat. Les càpsules del Raconet són sessions gratuïtes de dues hores on es tracten temes concrets. Les places són limitades i cal reservar plaça a capsules@raconet.cat. El proper dia 10 d'octubre David Llado explicarà què és i com es pot fer servir la xarxa social Twitter, la més dinàmica i útil

Mostrar comentarios

Códigos Descuento