La FiraTàrrega 2013 aposta per les Arts del Moviment amb una quinzena d'espectacles

  • La tradicional fira de teatre al carrer se celebrarà entre el 5 i el 8 de setembre.
  • La combinació de propostes de circ i de dansa destaquen al programa.
La companyia Increpación Danza, en una proposta de l'edició de FiraTàrrega 2012.
La companyia Increpación Danza, en una proposta de l'edició de FiraTàrrega 2012.
Toni Bardia/ACN
La companyia Increpación Danza, en una proposta de l'edició de FiraTàrrega 2012.

FiraTàrrega comptarà en la seva edició del 2013, entre el 5 i el 8 de setembre, amb una destacada presència de propostes del que es coneix com a Arts del Moviment, que inclouen el circ i la dansa però també performances i, en alguns casos, propostes inscrites dins les noves dramatúrgies. I és que enguany l'organització del certamen ha fet una important aposta per aquestes disciplines amb la programació de més de 15 espectacles que s'emmarquen dins les Arts del Moviment.

Mostra d'aquesta aposta és el fet que l'espectacle inaugural de la 33a edició de FiraTàrrega, 'Transforma-T ', a càrrec de la companyia Nats Nus i sota la direcció de Toni Mira, serà una proposta de dansa de gran format.

L'edició d'enguany de FiraTàrrega vol donar un especial pes específic a les disciplines que s'inscriuen dins el que es coneix com a Arts del Moviment, amb més d'una quinzena d'espectacles programats que encaixen amb els pilars de tota la programació de FiraTàrrega 2013: novetat, connexió amb l'actualitat, projecció internacional i multiplicitat de llenguatges.

La companyia Nats Nus, sota la direcció de Toni Mira, donarà el tret de sortida a la 33a edició de la Fira amb un espectacle de gran format de dansa que vindrà seguit d'interessants propostes coreogràfiques com ara 'Memòries d'una puça', de Sol Picó; 'Push', del duo britànic Company Chameleon; o les estrenes de la Cia. Mar Gómez o de la companyia basca Cielo Raso.

Així mateix, FiraTàrrega ha volgut donar també un important protagonisme a les propostes de circ, amb un programa innovador i internacional. Espectacles brillants de sala com 'Acrometria', de Psirc, o l'estrena de 'Cru', de la companyia Fet a mà, es complementaran amb propostes efectives de carrer integrades dins l'apartat de programació Plataforma FiraTàrrega.

Innovació internacional

Altrament, l'apartat de la programació de FiraTàrrega 2013 que porta el nom de 'Plataforma' -que suposa una cinquena part del total del programa- estarà integrat per una selecció de les propostes que s'han desenvolupat durant l'any dins el Programa de Suport a la Creació. Es tracta de l'espai més innovador de la programació que inclourà algunes propostes de circ, algunes des les quals s'estrenaran a FiraTàrrega com és el cas de 'Pelat', el primer espectacle en solitari del jove creador Joan Català.

En aquest mateix apartat també es podrà veure 'Otradnoie.1', de la companyia catalana Proyecto Otradnoie, que es dedica a la recerca d'un llenguatge on conflueixen el circ, el moviment, els objectes i els dispositius per produir i controlar el so.

Finalment, el programa de FiraTàrrega 2013 també inclourà altres propostes que s'inscriuen en les  noves dramatúrgies o les performances ja que combinen diversos llenguatges. És el cas de la 'Todos al patio', del coreògraf i ballarí Pere Faura, un espectacle multidisciplinari d'improvisació en el qual el públic proposarà els diferents ingredients -temàtica, accions, danses o música- convertint-se així en autor, director i dramaturg d'una proposta que combina text, dansa, música i vídeo. Altres d'aquests espectacles són 'Abscisse', la proposta que el ballarí Jordi Galí estrenarà a FiraTàrrega, o '(remor)', de la companyia balear Res de res.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento