El Banc de Sang impulsa una campanya a la recerca de donants del grup 0-

  • A Catalunya, unes 400.000 persones són 0-, però només 18.000 donen sang.
  • Les reserves actuals d'aquest grup, anomenat donant universal, són molt baixes.
  • A l'estiu es necessita especialment la seva sang en cas d'accident de trànsit, quan es pot esperar a tenir els resultats de les anàlisis.
Imatge de la campanya del Banc de Sang i Teixits per animar a les persones del grup zero negatiu a donar sang.
Imatge de la campanya del Banc de Sang i Teixits per animar a les persones del grup zero negatiu a donar sang.
BANC DE SANG I TEIXITS
Imatge de la campanya del Banc de Sang i Teixits per animar a les persones del grup zero negatiu a donar sang.

El Banc de Sang i Teixits (BST) ha iniciat una campanya per buscar persones del grup sanguini 0-, doncs les reserves actuals es troben sota mínims: només n'hi ha per tres dies i normalment n'hi ha per a 7 o 9. La seva sang és especialment necessària pels accidents i emergències que es produeixen a l'estiu.

Es calcula que un 8% de la població és zero negatiu, és a dir, uns 400.000 catalans, però d'aquests només 18.000 són donants de sang. Per això, el BTS ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials amb unes "ulleres detectores de 0-" per a què tota la ciutadania contribueixi a localitzar donants d'aquest grup.

El grup sanguini és hereditari i que probablement diversos membres d'una família el tinguin, com germans, pares, fills...  i a les persones amb 0- se les coneix com a donants universals perquè la seva sang es pot subministrar a qualsevol persona i en casos d'emergència els metges no poden esperar als resultats de les anàlisis per decidir amb quina sang s'ha de fer la transfusió.

La campanya facilita una eina per posar unes ulleres a la foto dels perfils de Facebook i Twitter per fer córrer el missatge i preguntar als amics i familiars qui grup sanguini són i animar-los a donar si són zero negatiu, però també de la resta de grups.

Un cop al centre de donació que el Banc de Sang té als principals hospitals, els donants que ho desitgin es podran fer una foto amb unes "ulleres detectores de 0-" per compartir-la a les xarxes socials, que han demostrat la seva efectivitat en aquest tipus d'iniciatives.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento