El Festival Grec de Barcelona arrenca amb activitats per a tots els gustos i totes les butxaques

  • Els Catarres i Lax'n Busto participaran diumenge en la festa gratuïta de Montjuïc.
  • Els Comediants celebrarà amb els seus 40 anys de trajectòria artística.
  • El circ dels australians Circa serà el protagonista de l'espectacle inaugural.
La artista mallorquina Concha Buika, que actuará en el Grec 2013.
La artista mallorquina Concha Buika, que actuará en el Grec 2013.
FESTIVAL GREC
La artista mallorquina Concha Buika, que actuará en el Grec 2013.

El festival Grec 2013 convida a tots els barcelonins a participar d'una festa popular gratuïta el proper diumenge a l'avinguda MariaCristina de Montjuïc. La música en directe en serà ben protagonista amb  les actuacions d'Els Catarres i Lax'n'Busto. Així mateix, la companyia teatral Els Comediants celebrarà a la mateixa vegada amb tots els presents els seus 40 anys de trajectòria amb la presentació del documental que repassa la seva història, Amb el sol a la maleta.

El castell de Montjuïc se suma a la festa ciutadana del diumenge a la nit. La programació de la Sala Montjuïc estrena el cicle d'enguany amb la multipremiada pel·lícula muda Blancaneu, del realitzador català PabloBerger (preu: 10 euros). La projecció de la cinta anirà acompanyada de la banda sonora interpretada en directe.

La companyia de circ australiana Circa s'encarrega de l'espectacle inaugural dilluns 1 de juliol. Opus té música de Shostakovich interpretadada en directe pel Quator Debussy. La idea fonamental que sobrevola aquest certamen és el de servir «a tots els públics», en paraules del seu director artístic, Ramon Simó.

El preu de les entrades es manté respecte a l'any passat per tal que puguin gaudir del festival el màxim de persones. S'han programat 79 espectacles i 13 d'englobats en el Mini Grec, un cicle per als més petits que es porta a terme a set teatres de la ciutat. 23 dels títols presentats són produccions internacionals.

El Mini Grec també arrenca amb una festa gratuïta per a tots els públics el proper divendres 28 de juny als Jardins del Teatre Grec i amb entrada lliure. La 37ena edició del Grec 2013 tindrà lloc de l'1 al 31 de juliol. Montjuïc aspira a ser el  centre neuràlgic del festival  i esdevenir d'ara endavant un focus d'intercanvi conjuntament amb l'eix que formen el Teatre Grec, el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors i l'Institut del Teatre.

Diversos escenaris per la ciutat

Se sumen el museu CaixaForum i el pavelló Mies van der Rohe. Al centre de la ciutat s'afegeixen al Grec el Teatre Romea, el Poliorama, la Sala Beckett y la sala Muntaner. La música, a banda de teatre, dansa i circ, tornarà a ser un dels plats forts del festival amb les actuacions al Teatre Grec dels Ja t'ho diré (3 de juliol); Diego El Cigala (10 de juliol);la Banda Municipal de Barcelona (12 de juliol);la Locomotora Negra i laCoral Sant Jordi (20 de juliol);Rodolfo Medeiros i Martirio (29 de juliol) i Concha Buika (21 de juliol).

El programa d'actes del Grec, més enllà dels espectacles, proposa sis grans blocs:Institut del Teatre 100 anys; Pedagogia; Activitats Professionals;Espectadors;El teatre pren la paraula i També a Montjuïc.

Els espectadors podran endinsar-se en els processos de creació i producció amb activitats de caire pedagògic, com Explica Dansa i el Taller d'Espectadors, Apadrina un artista, BIDE, Mestres i còmplices i Converses a les Biblioteques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento