Les 67 obres que es faran aquest estiu a Barcelona marcaran l'inici d'actuacions importants

  • Algunes són treballs previs a grans obres com l'enderroc de l'anella de Glòries o la reforma de la Diagonal.
  • Per exemple, es rebaixarà el pont de Marina per comunicar Sant Martí amb l'Eixample a través del carrer Ali Bei.
  • De les 67 actuacions, 25 són pavimentacions i tres seran a les rondes.
Anella viària de la plaça de les Glòries de Barcelona, que serà enderrocada.
Anella viària de la plaça de les Glòries de Barcelona, que serà enderrocada.
ACN
Anella viària de la plaça de les Glòries de Barcelona, que serà enderrocada.

Aquest estiu no hi haurà grans afectacions viàries a Barcelona però algunes de les obres que realitzarà l'Ajuntament però marcarà l'inici de grans transformacions que "tindran un gran impacte en la vida quotidiana", segons ha explicat aquest dimarts el tercer tinent d'alcalde, Antoni Vives. Entre elles, destaquen els treballs previs a l'enderroc de l'anella de Glòries o les reformes de la Diagonal i el passeig de Gràcia.

En total, es faran 25 pavimentacions, que costaran 5,25 milions d'euros, i 42 urbanitzacions i altres obres de millora, per un valor de 16,5 milions. Alguns dels treballs s'acabaran aviat, com la urbanització de l'entorn del mercat del Born –doncs s'ha d'inaugurar al setembre­- o la remodelació del passeig Joan de Borbó per tal que no afecti als Campionats Mundials de Natació, que començaran el 19 de juliol.

Aquest estiu es pavimentaran 147.339 metres quadrats, el doble que l'any passat. El també responsable d'Hàbitat Urbà ha destacat que dels 25 trams que es pavimentaran tres es troben a les rondes Litoral i de Dalt. Per reduir les afectacions, s'efectuaran durant les nits de quatre caps de setmana de juliol i agost amb un nou sistema que permet asfaltar més ràpid.

També es repararan trams de la Gran Via, les avingudes Diagonal i Borbó i els carrers Urgell, València, Villarroel, Gran de Gràcia, Selva de Mar o Tamariu, entre d’altres.

Treballs previs per a grans obres

Una de les obres més importants serà l'obertura del carrer Ali Bei per unir Sant Martí amb l'Eixample. Es realitzaran restriccions puntuals de trànsit al carrer Marina per rebaixar el pont i que els vehicles hi puguin passar per sobre.

El gerent adjunt d'Infraestructures, Manuel Valdés, ha indicat que aquesta actuació, que durarà mig any, és un dels treballs previs a l'enderroc de l'anella viària de Glòries, que no s'ha vist afectat per l'endarreriment del trasllat dels Encants. Precisament, es canviarà el sentit del carrer Llacuna, entre Tànger i la Gran Via, per permtre la mobilitat durant l'enderroc.

D'altra banda, s'urbanitzarà el carrer Sant Pere Més Baix, que serà per a vianants; la plaça André Malraux, afectada per la construcció de l'intercambiador d'Arc de triomf; els accessos a les escoles Sant Peter's i Solc, on es construirà un aparcament per autocars; i, entre d'altres, la plaça Eucaliptus de Torre Baró, una obra pendent des de fa molt de temps que s'allargarà fins el 2014 i que suposarà una inversió d'1,5 milions d'euros.

Obres i mobilitat

Pel que fa a la xarxa ortogonal, aquest estiu es faran petits treballs —res a veure amb els canvis de sentit de l'any passat— per poder posar en marxa cinc noves línies d'autobús a la tardor: l'H8 (Colblanc-La Maquinista), l'H10 (Collblanc-Sant Adrià/Badalona), l'H16 (Paral·lel-Diagonal Mar), la V3 (Zona Franca-Sarrià) i la V17 (Port Vell-Carmel).

Les quatre obres previstes en infraestructures ferroviàries ja estan en marxa. Es recuperarà la calçada de Via Augusta, però les obres continuaran a la plaça, i part de la calçada del carrer Mandri, permetent que els cotxes puguin circular de nou en sentit descendent. El cost d'aquesta darrera actuació anirà a càrrec de la Generalitat, que també treballa per millorar la plaça Lesseps i Sanllehy, també afectades per l'aturada de la construcció del tram central de la línia 9.

També s’acabarà de col·locar la protecció acústica a la sortida del túnel de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Dolor Monserdà i, finalment, s’enllestiran els treballs al costat muntanya-Llobregat de l’estació Passeig de Gràcia-Aragó, tot i que les obres no acabaran totalment fins el Nadal.

L'Ajuntament també millorarà les infraestructures de serveis, amb actuacions a la xarxa de clavegueram de la Via Augusta i la substitució d'un tram del col·lector del passieg de la Vall d'Hebron. Paral·lelament, Red Eléctrica completarà abans que acabi l'any el doble circuit d'alta tensió entre les subestacions de Maragall, Trinitat i Collblanc, una millora pactada després de l'apagada de 2007.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento